Geen Stemvorkfestival in 2021

Patrick Demarest

08/10/2020
Actua muziek

Het Stemvorkbestuur annuleert het Stemvorkfestival dat normaal gezien op 1 oktober 2021 zou plaats vinden. Nieuwe datum: 1 oktober 2022

(Foto De Rycke/Stemvork)

Het bestuur: "De coronacrisis heeft onze wereld flink door elkaar geschud. We leven momenteel in een nieuwe realiteit. Covid-19 heeft een enorme impact op onze gezondheid, ons sociaal leven en op onze economie. Tal van sectoren beleven momenteel moeilijke tijden, ook de culturele en evenementensector ondervindt de gevolgen. 
En dat is voor ons niet anders. Daarom hebben we beslist het Stemvorkfestival, normaal op 2 oktober 2021, met een jaartje uit te stellen. Een moeilijke, maar logische beslissing." 

"We denken daarbij vooral aan onze sponsors; onze medewerkers en onze bezoekers. Stemvork streeft er steeds naar zijn bezoekers een ervaring voor te schotelen waarvan ze zorgeloos kunnen genieten. 

In het huidige klimaat kunnen we dat niet garanderen. Tegelijk koesteren we de band met onze sponsors en vaste medewerkers. Zonder hen zou het Stemvorkfestival überhaupt niet bestaan. 

In deze bijzondere tijden hebben vooral deze eersten hun 'eigen varkentjes te  wassen'. De mensen die ons al jaren steunen, verdienen nu onze steun. Daarom slaan we dus noodgedwongen een jaartje over. "

De volgende editie van het Stemvorkfestival vindt plaats op 1 oktober 2022


"In afwachting willen we toch nog twee coronaproof concerten aanbieden.  

Op zaterdag 8 mei 2021 ontvangen we Bart Verhelle, Arnold Sercu en Piet Soete met ‘Het Spoor van Toon’. Het is een reis doorheen de muziekwereld in de tijd van Toon Hermans en tijdsgenoten.
Op 2 oktober 2021 organiseren we een avond met ‘Odiel Van Caeyzeke’. De vijf heren staan er om bekend de lachspieren erg te activeren met hun ‘slapstickhumor’. Bovendien zingen de heren ook a capella wat we sowieso wel graag hebben..."