Geen wapenstilstand bij Torhout KM op woensdag 11 november!

Patrick Demarest

10/11/2015
sport

Op woensdag 11 november komt Sparta Petegem op bezoek in de Velodroom. Voor KM dat in de hoek zit waar de klappen vallen, wordt dat geen makkie. “Wint Petegem dan staan ze zelfs in de top vier”, zegt voorzitter Dick D’Hoore. “Om maar te zeggen dat het niet tegen Jannetje en Mietje is dat we spelen!”

IMG_1603
Is winnen een must?
Dick: “Het is nog niet van moeten, we zijn nog niet halfweg de competitie! Er werd een nieuwe trainer aangesteld en dat vraagt ook wat aanpassing. Onze target is dan ook: voor Nieuwjaar zoveel mogelijk punten pakken. In die optiek was de zege tegen KRC Mechelen een stevige opsteker. Ik ben trouwens van oordeel dat de rangschikking niet toont van wat Torhout is. Er is zeker genoeg talent dat derde klasse waard is maar de ploeg is jong en het vertrouwen is wat zoek. Niet verliezen helpt dat vertrouwen opnieuw opkrikken. Op die manier kunnen we dan ook weer onze thuisreputatie uitbouwen.”
Zijn er nog veel geblesseerden?
Dick: “Op de twee doelmannen en Klaas Devriendt na, beschikt de trainer over alle spelers. Dat betekent echter niet dat iedereen al topfit is. Ik ben overtuigd van een remonte in de tweede ronde. Niet als twee jaar geleden want dat was een klein wonder!”
Mag Dumesnil spelen?
Dick: “Nee, nog niet. Dat moet goedgekeurd worden door het Uitvoerend Comité en die komen maar op 19 november samen. Hij zal dus kunnen spelen op 21 november tegen Sint-Niklaas. Zijn ervaring gaat zeker een meerwaarde zijn voor de ploeg.”
Woensdag 11 november om 16 uur: Torhout KM-Sparta Petegem