Gel, whisky en sigaren...

Patrick Demarest

07/12/2020
winkel

Op onze tocht naar Torhoutse kapsalons kwamen we ook in de Haircrew Barbershop terecht. Kurt Deschacht (51) runt die zaak samen met zijn vrouw Inge Malfait in de Lichterveldestraat. Gespecialiseerd in knippen en scheren van mannen - dames zijn ook welkom- maar je kan er ook whisky, rum, gin en sigaren kopen. In deze donkere tijden voor kappers overleeft Kurt dus niet op water en brood maar op whisky en sigaren.

Kurt: "In 2018 gaven we onze zaak een compleet nieuwe look: een duidelijke Amerikaanse invloed met de nadruk op beleving...Het is een schot in de roos."

Hoe reageer je op de verplichte sluiting?

Kurt: "Veel kan je er niet aan veranderen maar ik had gedacht dat we begin december opnieuw hadden mogen opengaan. Niet dus. Halfweg december moet het ook niet meer want dat is onmogelijk, dan krijgen we een complete stormloop. De eerste week na nieuwjaar opnieuw opendoen, zou ideaal zijn. Gelukkig verkoop ik nu op bestelling en via afhaling heel wat gels."

En whisky en sigaren...

Kurt: "Sigaren verkoop ik al een jaar of vier, whisky, rum en gin 5 maanden. Het is een nevenactiviteit die toch wat geld in het laatje brengt. Ik moet zeggen dat heel wat mensen tijdens de eerste lockdown, met het goede weer, op zoek waren naar kwaliteitsdranken. Ook nu is dat het geval want geld is er. En ik voel ook de solidariteit van de handelaars en de klanten die komen kopen om ons een duwtje in de rug te geven. Mooi is dat. Door de verkoop van whisky, rum, gin en sigaren is hier gelukkig toch nog wat beweging anders werd ik gek..."

"Desalniettemin hoop ik dat we snel weer aan de slag kunnen als kapper."

Meer info: https://www.facebook.com/HairCrewBarbershop/