Geslaagd lustrumfeest JCI

Patrick Demarest

21/04/2024
vereniging

Op zaterdag 20 april organiseerde JCI Houtland het lustrumfeest “HOUT” om haar 50-jarig bestaan te vieren en de titel “Koninklijk” in ontvangst te nemen.

Charlotte Souvagie (JCI Houtland): "JCI Houtland kijkt met trots terug op een geslaagde avond. De 180 aanwezigen konden genieten van een bruisende avond in de Oude Melkerij die werd voorzien van top-entertainment met een theater-act van “Bon Pardon”, live muziek van “Op eigen risico” en DJ-sets tot in de vroege uurtjes van Sven Ornelis en DJ Jésùs. De stichtende leden, senatoren, oud-leden en huidige leden werden bedankt om mee te bouwen aan de sterke vereniging die JCI Houtland vandaag geworden is. De levensboom die de historiek van JCI Houtland tentoonstelde, kon gedurende de hele avond op vele nieuwsgierigen rekenen. Als kers op de taart werd de koninklijke titel overhandigd door Kristof Audenaert, Burgemeester van de Stad Torhout."

High potentials

"JCI verenigt “high potentials”, leiders en ondernemers tussen de 18 en 40 jaar om zichzelf en de wereld om zich heen te verbeteren. JCI vond zijn oorsprong in Amerika, maar is ook in Vlaanderen actief in 28 lokale afdelingen verspreid over de vijf provincies en Brussel. De leden van JCI werken samen aan straffe (gemeenschaps)projecten, interessante vormingen, (inter)nationale congressen onder het motto 'Developing Leaders for a Changing World'. Binnen JCI krijgen de leden de kans om zich verder te ontwikkelen, hun netwerk uit te breiden en grenzen te verleggen met bovenal veel vreugde en vriendschap."

1973

"JCI Houtland werd in 1973 opgericht door wijlen Aimé Desimpel en kon van bij de start op een groot engagement rekenen. Doorheen de jaren werden heel wat succesvolle initiatieven uit de grond gestampt waaronder, meerdere colloquiums (waaronder de eerste met als thema ‘opvolging van de familiale onderneming’), het welsprekendheidstoernooi, opendeurdagen Houtlandse bedrijven (wat de voorloper is van Openbedrijvendag), de Trophy (jaarlijkse sportwedstrijd met teambuilding), EC Bruges (JCI Europese Conferentie), Heerlijk Houtland (culinaire event voor het brede publiek) en JC Island (strandbar tijdens de Torhoutse batjes). JCI Houtland kan met trots terug kijken op haar rijke geschiedenis, maar ook vandaag heeft de afdeling heel wat gedreven talenten die mee aan de toekomst van JCI Houtland willen schrijven."

Interesse?

"Ben je benieuwd naar de huidige werking van JCI Houtland? Op 31 mei 2024 organiseert JCI Houtland “Let’s Meet”, een kennismakingsevent voor geïnteresseerden. Voor meer informatie en aankondigingen volg JCI Houtland dan zeker op Facebook en Instagram."