Gezocht: oude frigoboxen

Patrick Demarest

07/12/2021
Actua

In Tordale zijn ze op zoek naar oude in onbruik geraakte frigoboxen.

Tordale is momenteel een toekomstplan of “beleidsplan” aan het opmaken. Samen met cliënten, vrijwilligers en medewerkers onderzoeken ze hoe Tordale er in de toekomst wil uitzien. Ze noemen hun zoektocht “route du soleil”. Ze willen zeker een warme organisatie blijven en het zal geen ‘kant en klaar’ verhaal worden maar een ‘samen onderweg’ verhaal. Vandaar de naam “route du soleil”.

Zo’n plan opmaken vraagt natuurlijk veel overleg. Daarom willen ze iedereen betrekken in hun plan: in de eerste plaats de cliënten maar evengoed medewerkers en vrijwilligers. Maar ook familie en de buurt mogen hun inbreng doen. Zo’n grote groep mensen bijeenbrengen is wel niet simpel, zeker in Corona-tijden. Ze kregen daarom het idee om frigoboxen, ook een verwijzing naar route du soleil, te vullen met allerlei materiaal en vragen die doen nadenken over de toekomst en wat belangrijk is. We brengen vervolgens de frigoboxen naar de verschillende groepen en woningen waar ze veilig binnen hun ‘bubbel’ de toekomst van Tordale bespreken. De frigoboxen worden zo gevuld met nieuwe ideeën.

Daarom zijn ze dus op zoek naar een 30-tal frigoboxen. Heb je ergens op zolder een oude frigobox staan die je niet meer gebruikt? Je kan er Tordale een plezier mee doen! Bezorg je frigobox aan het onthaal van Tordale in de Bruggestraat 39 of geef een belletje op 050 23 13 65.