Gezonde gemeente Torhout gaat voor een maand zonder alcohol

Patrick Demarest

16/01/2024
Actua

Ga je ook de uitdaging aan om in februari een maand lang geen alcohol te drinken? Het Lokaal Bestuur Torhout en Gezonde Gemeente Torhout geven alvast het goede voorbeeld. Op donderdag 15 februari staat een mocktailworkshop op de planning. 

 

Al voor het achtste jaar op rij zetten het Lokaal Bestuur Torhout en het team Gezonde Gemeente Torhout zich in voor de campagne Tournée Minérale: een maand lang zonder alcohol!

We willen alle Torhoutenaren aanmoedigen om bewuster stil te staan bij hun alcoholgewoonten en deel te nemen aan Tournée Minérale. Door alcohol te vervangen door een mocktail voel je je beter, heb je meer energie, slaap je beter en heb je algemeen een frisser gevoel. Je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren”, zegt schepen van Volksgezondheid, Annick Vanderspurt.

Mocktailworkshop

Op donderdag 15 februari organiseert het Lokaal Bestuur Torhout een mocktailworkshop. Franky Malbrancke, technisch adviseur aan de hotelschool 'Ter Duinen' in Koksijde en fervent mocktailmaker en -lesgever, leert je hoe je de beste mocktails maakt. Je bent welkom om 19.30 uur in ontmoetingscentrum 't Centrum.


  • Op donderdag 15 februari om 19.30 uur.
  • ’t Centrum (Beerstraat 20).
  • 5 euro per deelnemer, ter plaatse te betalen.
  • Vooraf inschrijven is noodzakelijk via hoeman@logobrugge-oostende.be of

0493 91 10 85.

  • Opgelet: er kunnen maximum 30 personen deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap!


“Het bewust omgaan met alcohol is van groot belang. Onderzoek van de UGent wees uit dat wie meedoet aan Tournée Minérale, een half jaar na de campagne nog steeds gemiddeld twee glazen minder drinkt per week dan voordien”, zegt de intergemeentelijke preventiemedewerker, Charlotte Hoeman.

Organiseer je iets? Laat het weten!

Mocht je zelf een activiteit willen organiseren in het kader van Tournée Minérale, laat het weten via charlotte.hoeman@logobrugge-oostende.be. Men doet ook een warme oproep aan de uitbaters van onze Torhoutse horecazaken om een mocktail of alcoholvrije cocktail ter beschikking te stellen aan hun klanten en dit op de website van Tournée Minérale aan te geven.

Algemene campagne

Tv-presentatrice Cath Luyten trekt de straat op en vraagt mensen naar de effecten van alcohol op hun gezondheid, slaap, seksleven en welbevinden. Ben je benieuwd? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief, de sociale media en de website van Tournée Minérale www.tourneeminerale.be. Je vindt er heel wat recepten en tips. Zo kan je maand zonder alcohol niet meer stuk.

Bezorgd over je alcoholgebruik?

Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of dat van iemand rondom jou? Bij De Druglijn (078 15 10 20 of chat via www.druglijn.be) kan je terecht voor een eerste advies op maat. Anoniem, zonder taboe en zonder oordeel!