Gidsenkring stelt nieuw bestuur en werking voor

Patrick Demarest

07/02/2017
horeca/toerisme

Gidsenkring Torhout wil actiever het toerisme in Torhout ondersteunen en doet dat met een nieuw bestuur en een rits activiteiten.

IMG_2655

"Na meerdere vergaderingen konden we eindelijk in december van vorig jaar de vzw met een vernieuwd bestuur in het staatsblad aankondigen", zegt voorzitterJan Dewilde. "Het bestuur koos mij, Jan Dewilde, als voorzitter, Jef Vangheluwe staat naast mij als ondervoorzitter, twee plichtbewuste secretarissen Martin Lievens en Roger Verhaeghe zorgen voor de notulen, Sonja Vandenberghe, onze natuurgidse, zorgt nauwgezet op onze centen en Gilberte Decramer, Lut Willaert en Dirk Sinnaeve ondersteunen actief de gidsenkring als bestuurslid."

Doelstelling
"Wat wij willen verwezenlijken staat in het staatsblad als volgt geformuleerd: de VZW heeft tot doel: het verenigen van de Torhoutse Gidsen, hun belangen beschermen en verdedigen, hun werking organiseren, bestendigen en optimaliseren."
"Dan moeten wij dat vooral doen door het toerisme in Torhout te ondersteunen en te optimaliseren. Daarvoor moeten wij de band met de dienst toerisme van de stad Torhout nauwer aantrekken. De gidsenkring staat open om samen nieuwe toeristische projecten uit te werken, om waar mogelijk en nodig in te springen bij personeelstekort zoals een permanentie op het kasteel of in het Ravenhof tijdens het seizoen of bijstand op een of andere toeristische beurs."
Wij staan er ook op dat naast de cultuur ook de prachtige natuur van het Houtland meer tot zijn recht komt in het toeristisch aanbod en daarvoor hebben we heel gedreven en deskundige gidsen onder onze leden."
"Verder willen wij onze leden interessante toeristische informatie en nascholing aanbieden zoals blijkt uit ons jaarprogramma 2017."

Programma
"Op 25 maart zullen Dirk Sinnaeve en Jef Vangheluwe ons een themawandeling geven in Brugge met als onderwerp " Brugge, Armen en Verweekten".
Op 6 april hebben we, in samenwerking met de Heemkring van Torhout, een lezing door Hendrik Vandeghinste over de brouwerijen in Torhout.
Op 6 mei brengen we een bezoek aan het museum Lange Max in Koekelare geleid door onze gids Martin Lievens.
Op zondagvoormiddag 2 juli wandelen we onder leiding van Hendrik Vandeghinste langs de voormalige vesten van Torhout.
Zaterdagnamiddag 23 september begeleidt Koen Maertens boswachter en natuurgids ons door het afgesloten gedeelte van Wijnendalebos. En misschien spotten we daar enkele wilde reeën.
Verder in oktober zal Michiel Mestdagh ons tijdens een wandeling de verborgen en vergeten hoekjes van Torhout tonen.
In november komt Antoon Naert ons een lezing geven over de " Volkscultuur in Vlaanderen."
En tenslotte plannen we in het najaar een noodzakelijke cursus of sessie in verband met reanimatie en AED (of Automatische Externe HartDefibrilator)door het Rode Kruis van Torhout.