GR131 loopt dwars door Torhout

Patrick Demarest

04/05/2023
Actua

Torhout heeft een uitgebreid netwerk aan wandelingen. En daar komt er dit voorjaar nog een nieuwe wandelroute bij: in samenwerking met Grote Routepaden en de dienst toerisme loopt het vernieuwde traject van GR 131 dwars door Torhout.

De Grote Routepaden zijn steeds populairder. Ze brengen de wandelaar niet snel van A naar B. Door de langere afstanden leren de wandelaars een andere streek echt kennen. Waar in het verleden stadskernen werden vermeden zijn deze nu een must voor de wandelaar. De vraag naar cultuur en architectuur tijdens hun trektochten wordt groter.

De vorige versie van de GR 131-wandeling liep langs de E403 en het Wijnendalebos. Vanaf daar kwam je terecht aan de noordkant van Torhout. Daar komt nu verandering in: de route gaat dwars door het centrum van Torhout. Hierdoor kan elke wandelaar genieten van een natje en droogje op de vernieuwde Markt. Kies je de Markt als jouw start- of eindpunt dan kan je dit punt gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer.

Geniet op je wandeling van Groenhovebos, veldwegen, Kasteel Ravenhof, domein ’s Gravenwinkel, park ’t Hoge Water en Wijnendalebos.

"We zijn heel blij dat de GR131 dwars door onze prachtige stad gaat. Torhout staat bekend om zijn vele wandelroutes. Het is dus heel fijn dat er nu ook een GR-route onze stad aandoet. Torhout heeft heel wat te bieden. Er zijn de vele schitterende groendomeinen die jou als GR-wandelaar zullen verrassen. Onze vernieuwde Markt met aantrekkelijke terrassen en dansende fontein zal de vermoeide wandelaars laten genieten van een lekker drankje en hapje. Torhout heeft dus heel wat in petto en zal de vele GR-wandelaars met open armen welkom heten", zegt Elsie Desmet, schepen van toerisme.