Grappolo laat je Italiaanse wijn ontdekken tijdens de Batjes

Patrick Demarest

12/06/2015
Actua Bedrijf horeca/toerisme

Twintig jaar geleden werd Peter Vanhee gebeten door de wijnmicrobe. Zoals bijna elke Vlaming ging het eerst richting Frankrijk. Uiteindelijk werd hij ingepalmd door de Italiaanse charme en… afdronk.

Grapollo01    Grapollo02

“Met de familie gingen we vanaf 2000 vooral op reis naar Italië waardoor ik gepassioneerd werd door het land, zijn cultuur, gastronomie en natuurlijk zijn wijnen”, zegt Peter. “Om een vlottere omgang te kunnen hebben met de lokale bevolking ben ik dan maar Italiaans gaan studeren. De laatste vijf jaar heb ik mij verder geschoold in het wijngebeuren door het volgen van tal van cursussen die uiteindelijk geleid hebben tot het diploma van Wereldwijnmeester en het WSET Intermediate Certificate. Dit alles mondt dan in de zomer van 2013 uit in de start van Grappolo. Via Grappolo wil ik jullie laten kennis maken met de enorme diversiteit van de Italiaanse wijnen, waar in elke regio wijnen van topkwaliteit gemaakt worden.”

Uitbreiding

Begin december 2014 stapte Johan Demeunynck als medezaakvoerder in Grappolo. De tandarts uit Wijnendale zat als vriend van Peter in dezelfde wijnclub, begon enkele wijnstreken voor Peter te prospecteren en deed een aantal degustaties voor Grappolo. “De Italiaanse wijnen bekoren me het meest”, zegt Johan. “Hun authenticiteit en diversiteit is enorm. Ook de schitterende cultuur en gastronomie van Italië spreken tot de verbeelding. Stilletjes groeide het idee om over een samenwerking te spreken. Wat een twintigtal jaren geleden begon uit interesse is nu een uit de hand gelopen hobby. Grappolo zie ik als een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur waar ik, samen met Peter met hart en ziel aan werk en bouw.”

Regio’s

Bij Grappolo kan je wijn uit alle regio’s van Italië aankopen. Dat kan zelfs online want de heren hebben een stevig uitgebouwde website: www.grappolo.be. Regio’s: Piemonte, Toscane, Friuli Venezia Giulia, Veneto, Abruzzo, Puglia en Campania.

Degustatie op zaterdag 13 juni van 11 tot 15 uur

Op zaterdag 13 juni kan je in het kader van Heerlijk Houtland (en ook in de tent) proeven van Italiaanse wijnen. Tussen 11 en 15 uur kan je dus je smaakpapillen op Italiaanse wijze laten verwennen. Er is alvast prosecco…

Administratie adres: Oude Wijnendalestraat 60, 8820 Torhout

Afhaaladres: Alberic Deleustraat 15 (buro naast magazijn), 8820 Torhout

Op zaterdagvoormiddag tussen 9u30 en 12u30 mogelijkheid tot proeven van enkele wijnen en plaatsen/afhalen bestellingen.  Na afspraak ook steeds mogelijk op andere tijdstippen.

Peter Vanhee / Johan Demuenynck

peter@grappolo.be / johan@grappolo.be

+32 486 30 64 20 / +32 477 28 01 56

www.grappolo.be