Gratis mondzorgpakketten voor Torhoutse kleuters

Patrick Demarest

16/03/2023
Actua

Torhout hecht veel belang aan mondgezondheid bij kinderen. Daarom schenkt het voor de Dag van de Mondgezondheid op maandag 20 maart gratis mondzorgpakketten aan de scholen.

(De kleuters van GVB Wijnendale)

Schepen van volksgezondheid Rita Dewulf: "We willen werk maken van de gezondheid van onze inwoners. Daarom ondertekenden we het charter Gezonde Gemeente. De maand maart zetten we volledig in het teken van mondgezondheid met op maandag 20 maart de Dag van de Mondgezondheid."

"Dit jaar focussen we op het napoetsen. Help je kinderen bij het poetsen van hun tanden totdat ze dit helemaal alleen kunnen. Jonge kinderen hebben namelijk vaak niet voldoende motorische vaardigheden om helemaal zelf hun gebit goed te onderhouden. Daarom is het belangrijk dat de (groot)ouders bij het tandenpoetsen aanwezig zijn en napoetsen, liefst tot de leeftijd van 10 jaar."

Gratis mondzorgpakketten voor Torhoutse kleuters

Mondzorg wordt nog te vaak over het hoofd gezien als essentieel onderdeel van de opvoeding. Voor jonge kinderen is het aanleren van een goede mondzorg erg belangrijk voor hun gezondheid. Zo vermijd je gaatjes, tandvleesproblemen en andere ontstekingen. Daarom deelt het lokaal bestuur in maart gratis mondzorgpakketten uit met een tandenborstel, tandpasta en een informatieve folder. We doen dit in samenwerking met Logo Brugge-Oostende en de Torhoutse scholen. In de week van 13 maart bezoeken Charlotte Hoeman, de intergemeentelijke preventiemedewerker, samen met de schepen van volksgezondheid, Rita Dewulf, de scholen om in totaal 106 mondzorgpakketjes af te geven.

"De leerkrachten krijgen ook de kans om te werken met de Gezonde Mondkoffer in de klas. Dit is een box met educatief materiaal rond mondzorg. Zo kan de leerkracht aan de hand van een groot gebit en een grote tandenborstel tonen hoe de kinderen correct hun tanden moeten poetsen”, zegt intergemeentelijke preventiemedewerker, Charlotte Hoeman.

Poets samen je tanden op Dag van de Mondgezondheid!

Gezonde Mond nodigt iedereen uit om op maandag 20 maart om 13 uur samen de tanden te poetsen. Doe jij mee? Maak een leuk filmpje van je tandenpoetsmoment en maak zo kans op een van de mooie prijzen. Vergeet zeker #dagvandemondgezondheid niet te gebruiken. Veel poetsplezier!