Gratis vorming voor seingevers op 8 mei

Patrick Demarest

26/04/2023
Actua

Zonder seingevers, geen sportevenementen in Torhout! Daarom organiseren de sportdienst en de Provincie West-Vlaanderen op maandag 8 mei van 19 tot 22 uur een gratis vorming voor seingevers in Cultuurcentrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6.

Seingevers zijn mensen die wandelaars en fietsers begeleiden of die tijdens een loop- of fietsactiviteit de weg afzetten, zodat de wedstrijd of het evenement veilig kan doorgaan.

Tijdens wedstrijden zoals de Nacht van Vlaanderen of lokale koersen rekent de organisatie graag op enthousiaste, vrijwillige seingevers om de wedstrijden op een veilige manier in goede banen te leiden.

Ben jij iemand die altijd langs de weg staat te supporteren en wil helpen? Dan is deze opleiding een unieke kans om tijdens de wedstrijden ook de rol van seingever op te nemen. Met de Nacht van Vlaanderen in het vooruitzicht en de verschillende wielerwedstrijden in onze stad hebben we ook enthousiaste seingevers nodig.

Praktische informatie

  • Op maandag 8 mei van 19 tot 22 uur.
  • In Cultuurcentrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6.
  • Gratis vorming.
  • Vooraf inschrijven is verplicht via torhout.be/seingevers.

"Ik hoop dat er heel wat kandidaten, zowel jong als oud, zich willen engageren voor deze opleiding want enkel met voldoende seingevers kunnen onze loop- en fietsevenementen op een veilige manier doorgaan", zegt schepen van sport, Rita Dewulf.