Groen fietste met Björn Rzoska

Patrick Demarest

28/08/2018
Actua

In 2002 werd een lijst opgemaakt met de 22 gevaarlijkste punten van Vlaanderen. Deze 22 punten wachten al 16 jaar op aanpassingen en ondertussen zijn er natuurlijk ook al tal van nieuwe gevaarlijke punten in Vlaanderen.

Groen stelde de afgelopen jaren al ettelijke vragen in het parlement over de gevaarlijkste punten en minister Weyts beloofde in maart van dit jaar dat hij de laatste 22 zwarte punten uit 2002 versneld zou wegwerken.

Björn Rzoska, die het dossier in het Vlaams parlement van nabij opvolgt, wilde onderzoeken hoe ver het staat met de belofte van minister Weyts en vooral met de verkeersveiligheid op die specifieke punten.

Daarom werkte Groen volgend project uit: 5 dagen, 5 provincies, 5 fietstochten: Tussen 20 en 24 augustus fietste Björn langsheen de laatste 22 punten op de lijst van 2002. Op vrijdag 24 augustus fietste hij met zijn speedelex van Deerlijk, over Wevelgem en Torhout, naar Knokke-Heist. Het team van Groen Torhout sloot met hun fiets aan van Lichtervelde tot Wijnendale.