Groene Pluim voor Anthea

Patrick Demarest

28/05/2018
vereniging

Groene Pluim van Groen gaat dit jaar naar Anthea.

Bertrand Vander Donckt (Groen): "Dit jaar hebben we opnieuw doeners in de kijker gezet, mensen die zich belangeloos inzetten voor andere mensen en voor ons milieu.  We nomineerden drie kandidaten, waarop de burger kon stemmen.
De eerste genomineerde was Joke De Pauw. Joke is  de dragende kracht van de minibibs.  Joke en andere vrijwilligers hopen op deze manier volwassenen en kinderen de liefde voor lezen mee te geven.  Ze stimuleren  hergebruik en scheppen mogelijkheden voor een hechtere buurt en sociale contacten.
Tweede genomineerde was de 9-jarige Anthea Mackay uit Torhout. Na een optreden van Radio Oorwoud was ze overtuigd om iets voor de natuur te doen.  Ze kroop in de pen om verhalenbundels te verkopen. Daarnaast  verkocht ze confituur en chocoladetaart. Anthea schonk zo maar liefst  588 euro  aan Natuurpunt om  nieuwe bomen aan te planten. Anthea is opnieuw bezig met tal van projecten om geld te zamelen voor een bosproject en Uilennestbakken.
Derde genomineerde was Kamil Daneels, alias FreeBird,  een natuurliefhebber die je meeneemt in de natuurpracht die Wijnendalebos ons te bieden heeft. Kamil legt ze vast op foto en filmpjes en documenteert ze.