Groene Pluim voor Fruits de Terre / Diner sur Terre

Patrick Demarest

29/11/2020
vereniging

Met de Groene Pluim zet Groen Torhout een persoon of organisatie die werkt aan een meer sociale, gezonde, groene en warme samenleving in de kijker. Vandaag werd bekend gemaakt dat, na stemming, de Groene pluim 2020 naar Fruits de Terre / Diner sur Terre gaat. 

Fruits de Terre / Diner sur Terre
Het creëren van huiselijke gezelligheid, het maken van duurzame keuzes is het handelsmerk van dit biologisch huiskamerrestaurant. In hun 400m² tuin kweken ze tot 200 verschillende gekende en minder gekende  groenten- en fruitvariëteiten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Zo brengen Annelies en Jeroen buiten, binnen op je bord.
Om plagen allerhande te lijf te gaan werken ze samen met de natuur en hanteren we de principes van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren. Ze krijgen daarbij hulp van onze gevleugelde en zoemende vriendjes.
Naast lekker smullen en moestuintips, kan je er ook terecht voor vegetarische workshops en lessenreeksen over permacultuur.
Buddywerking
Groen zette ook de Buddywerking, de andere genomineerde,in de bloemetjes want ook zij verdienen een pluim voor hun bijdrage aan een meer sociale en warme samenleving!
Via een buddywerking in Torhout, wil men vrijwilligers, buddy’s in dit geval, koppelen aan kwetsbare mensen om deze te ondersteunen in hun dagdagelijkse leven.