"Grootste storing in mei"

Patrick Demarest

13/05/2020
Bedrijf

Vastgoedmakelaars mogen weer de baan op. Dat betekent ook goed nieuws voor Karel Deprez en de hypotheek.winkel. Is er geen verkoop van huizen dan zijn er immers ook minder leningen nodig. Hoe stapte hypotheek.winkel de coronacrisis door?

Hypotheek.winkel startte in 2016 een kantoor op de Markt in Torhout en kocht in maart 2017 een pand op de Burg. Hypotheek.winkel vergelijkt voor jou de tarieven en voorwaarden van leningen aangeboden door verschillende banken  en zoekt voor jou de voordeligste lening.

Hoe hebben jullie de corona lockdown verwerkt?

Karel: "In maart en april hebben we bestaande contracten en contacten afgewerkt en verder begeleid. Ons kantoor bezoeken kon niet maar we voerden onmiddellijk online gesprekken in.  In de afgelopen periode werden 25% minder kredieten geopend en ook wij voelen dat. De kantoren in Brugge en Blankenberge hielden het best stand, hier in Torhout toch wel minder animo. Als er geen verkoop van huizen is, zijn er geen leningen nodig en dan is er geen instroom van nieuwe contracten. Mei wordt een donkere maand."

Wordt dat de moeilijkste maand?

Karel: "Een maand met vertraging. We moeten alles heropstarten. Er is al meer dan een week voorbij en de feestdagen komen eraan. En mei is sowieso traditioneel moeilijk. Ik verwacht dan ook de grootste storing voor ons in mei maar hoop eind mei toch opnieuw op volle snelheid te kunnen werken. En juni wordt de vuurdoop voor de woningmarkt. Dan moet ook daar nieuwe instroom komen. Hypotheek.winkel zit aan het begin en aan het einde van de ketting."

"Zijn er minder leningen om woningen te kopen dan kunnen we nu al zeggen dat het aantal leningen in het kader van de overnameregeling bij een scheiding stijgen."