Guy is nu BIOGUY

Patrick Demarest

23/11/2020
winkel

In mei 2008 opende Origin'O de deuren in de Industrielaan in Torhout. Guy Thorrez doopte de winkel onlangs om tot BIOGUY. En dat in volle coronatijden...

(Archieffoto)

Waarom die naamsverandering?

Guy: "Origin'O verandert ook van naam want het werd overgenomen door het Nederlandse Eko Plaza. Toen wij ons verhaal startten met Origin'O was de hoofdzetel in Gent en maakten een 15-tal winkels deel uit van dat geheel. Beheersbaar. Na de overname door Eko Plaza zouden we in een groep van 200 à 250 winkels terechtgekomen zijn en daar hebben we voor gepast. We willen onze vrijheid behouden en onze eigen koers blijven varen."

Gaat dat geen invloed hebben op de aankoopprijs van de producten? Vroeger kochten jullie in groep aan, nu jij alleen...

Guy: "Met Origin'O zijn we samen kunnen groeien en ook de leveranciers met ons. Wij hebben dan ook al onze leveranciers kunnen behouden en krijgen dezelfde voorwaarden. Onze winkel sluit qua omzet trouwens bij de grotere winkels aan niettegenstaande wij qua oppervlakte bescheiden zijn."

Heeft corona invloed op jouw cliënteel?

Guy: "Ik ben dankbaar dat ik open kan en mag zijn. Tijdens de eerste lockdown was het hier een ware toevloed. Ik denk dat heel wat mensen dan doelbewust kleinschaliger winkels opzochten. Uit vrees voor...Nu verkoop ik hetzelfde als altijd. Misschien krijg ik nu wel iets meer klanten over de vloer die dichtbij wonen. Sommigen die verder wonen, haken dan weer tijdelijk af."

Alle PR-activiteiten als de Plattelandsdag en beurzen zijn er uiteraard niet meer bij...

Guy: "Die activiteiten hadden we sowieso al stopgezet. De winkel die drukker en drukker wordt, is niet meer te combineren met beurzen en activiteiten in het weekend. Dat blijft te veel in de kleren hangen."