Guy Swinnen viert 60ste verjaardag in Koekelare

Patrick Demarest

05/10/2021
muziek

In 2020 werd levende rocklegende Guy Swinnen (The Scabs) 60. Dat kon toen niet gevierd worden om de welbekende reden. Op zaterdag 9 oktober komt hij dit goedmaken in Koekelare.

In het geschiedenisboek van de Belpop beslaat Guy Swinnen niet zomaar een blad, maar een heel hoofdstuk. De immer sympathieke muzikale duizendpoot uit Diest is immers zo veel meer dan de ceremonieleider bij zijn band The Scabs, waarmee hij inmiddels veertig jaar op de teller heeft staan. Hij is ook bekend om zijn eigen band – de Guy Swinnen Band – en om zijn succesvolle samenwerkingen met andere artiesten. Of om zijn verdienstelijke passage bij Liefde Voor Muziek waar hij steevast wist te verrassen en te ontroeren.

In 2020 werd Guy Swinnen 60. Dat zou gevierd worden met een intieme Club-tour in het voorjaar, waarbij ook in Koekelare een stop voorzien was. Nu alles opnieuw opgestart kan worden, is de tournee verplaatst naar het najaar van 2021. In de ‘Origin Club Tour’ keert Guy Swinnen terug naar zijn roots en brengt hij een ode aan de jeugdhuizen en clubs waar het voor hem allemaal begon. Hij brengt samen met zijn vaste gitarist Yves Verthongen een intiem en akoestisch concert. Twee gitaren, twee stemmen, een pak hits en goedgekozen songs van hun muzikale helden.

Koekelare viert dus alsnog mee de 60ste verjaardag van de legendarische muzikant uit Diest.

Het optreden vindt plaats op zaterdag 9 oktober om 20 uur in cultuurzaal De Balluchon. Tickets kosten 15 euro en zijn te verkrijgen via www.ticketwinkel.be/balluchon. Meer info op 051 61 04 94 of via cultuurentoerisme@koekelare.be.