Hoe gaat het met de autoverkoop?

Patrick Demarest

25/05/2020
Bedrijf

Ook de garages en autoverkopers moesten dicht tot 4 mei. Daarna mochten ze B2B opstarten en vanaf 11 mei ook opnieuw aan particulieren verkopen. Maar hoe verloopt de verkoop bij de heropstart? Wij klopten aan bij Patrick Vanparys van Autostore die nieuwe en jonge tweedehands wagens verkoopt.

Patrick: “Ik moet zeggen dat ik goed verkoop. Mensen hebben lang moeten wachten en hebben blijkbaar honger. Een vrachtwagen met nieuwe wagens heb ik al bijna helemaal verkocht. Het gaat over de merken VW, Mercedes en Kia."

“Mijn klanten komen van overal in Vlaanderen omdat ik vooral verkoop via internet en facebook. Zo gebeurt de eerste contactlegging maar dan komen ze wel allemaal kijken en wordt de eigenlijke verkoop gesloten.”

Verwacht je dat die tendens zich doorzet of komt er een terugval?

Patrick: “Weet je, de eerste twee weken van maart waren fantastisch goed qua verkoop en ik dacht…dit wordt een topjaar maar toen kwam corona…”

“Nu is het moeilijk te zeggen wat de toekomst zal brengen. Alles hangt ervan af hoe snel alles terug normaal zal kunnen verlopen. Reizen met het vliegtuig zal er misschien nog niet inzitten. Dan zal het de auto worden. En met een eerder oude ietwat versleten auto is het niet echt aangeraden te vertrekken, toch niet als je zonder zorgen wilt reizen. Dan kan er nog wel een extra boost komen in de verkoop tot aan het grote verlof."

"We kunnen alleen maar hopen dat er snel een vaccin is, en dat er zeker GEEN 2de uitbraak komt."