Huldiging wereldkampioen G-darts Kurt Vandekerckhove

Patrick Demarest

09/10/2024
Actua

Na Belgisch kampioen werd de Torhoutse G-darter Kurt Vandekerckhove in 2023 ook nog eens wereldkampioen in de staande categorie, en daarna, in 2024, won hij nog verschillende internationale tornooien. Hij blijft op zijn elan verdergaan want hij heeft het seizoen 2024-2025 ingezet met een dubbele titel in het Verenigd Koninkrijk: in het Britse Bridlington won hij op 20 en 21 september zowel het British Classic als het Major British Open toernooi. Een reden voor de sponsoren om hem te huldigen.


Kurt is getrouwd met Daniella Floré en was vroeger werkzaam bij CNH Industrial als heftruckchauffeur maar na een arbeidsongeval kon hij zijn job niet langer uitoefenen. Na vele jaren niet meer te hebben gespeeld, begon de passie voor darts toch opnieuw de kop op te steken. Hij nam de draad opnieuw op en na enkele jaren trainen kon hij terug deelnemen aan toernooien, zij het dan bij de G-darts (erkend door G-sport Vlaanderen). Gegeven zijn beenletsel treedt Kurt aan in de staande categorie (er is ook een zittende categorie voor rolstoelsporters).


Zijn inspanningen werden beloond, want in 2023 mocht hij zich kronen tot Belgisch kampioen. Door deze prestatie en met doorgedreven training mocht hij ook deelnemen aan internationale toernooien en ook daar behaalde hij verschillende titels. In 2023 won hij de BDDA Essex Classic, de British Open, de European Trophy, en met winst in de World Masters en World Paradarts World Championships mocht hij zich zelfs tot wereldkampioen kronen. Eerder dit jaar (2024) won hij al de Denmark Masters en de Dutch Open en behaalde dus ook de dubbele titel in Bridlington.


Om deel te kunnen nemen aan de vele internationale wedstrijden en tornooien kan Kurt rekenen op enkele sponsors (o.a. frituur Twiety en eetcafé 't Putje) die hem de voorbije jaren de nodige ondersteuning gaven om te kunnen presteren op het hoogste internationale niveau. Op slechts een paar jaar tijd heeft Kurt een indrukwekkend palmares bij elkaar gespeeld.