Huur eens een houtatelier!

Patrick Demarest

23/03/2021
Bedrijf

Hobbyisten en professionelen die actief zijn in de houtbewerking maar zelf niet over de nodige machines of de nodige ruimte beschikken kunnen sinds 1 september 2019 terecht bij Woodfactory in de Keibergstraat 146A. Plaats waar Arne Verbeke ook huist met Hout en Bouw en Luxorama.

Arne Verbeke (39) is afkomstig van Varsenare en startte zijn bedrijvigheid in Oostkamp. "In 2003 startte ik samen met mijn oom Guy Hout en Bouw op in Oostkamp, gespecialiseerd in interieurs en renovatie. In 2005-2006 kreeg ik ook oog voor houtskeletbouw. In 2007 richtte ik me voluit op de houtskeletbouw en nam het deel van mijn oom in de zaak over. In 2009 vervoegde mijn vader Ed de zaak als administratieve kracht omdat ik ook met personeel werkte. We bleven ramen en deuren doen maar stopten met interieur. In 2009 verhuisden we met het bedrijf naar een iets grotere locatie in Zedelgem."

Het verhaal Torhout

"Bij het zoeken naar een nieuwe locatie stelde ik voorop dat we maar 3 à 4 kilometer van de autosnelweg mochten gelegen zijn. En plots kwam in 2012 de opportuniteit in de Keibergstraat in Torhout waar Luc Muylaert zijn garage verkocht omdat hij verhuisde naar de Bruggestraat. En zo werk en woon ik nu in Torhout."

Luxorama

"In 2019 startte ik Luxorama ramen en deuren op, een merknaam die ressorteert onder Hout en Bouw. Voor houten ramen en deuren werk ik al 18 jaar samen met de firma Riche uit Mariembourg. Daarnaast bied ik ook hout-alu, pvc en aluminium aan. Samen met een onderaannemer doe ik de plaatsing want nu werk ik met geen personeel meer."

"Hout en Bouw blijft ook nog verkoop van skeletbouw doen maar de plaatsing daarvan gebeurt door de firma Decleir."

Woodfactory

"Vanaf 1 september 2019 werden we ook een franchise van Woodfactory dat met Gent, Torhout en Beringen drie locaties telt  in Vlaanderen."

"Via Woodfactory kan je een kant-en-klare werkplaats houtbewerking huren voor 25 euro per uur/per persoon."

"Wie komt hier? Hobbyisten, doe-het-zelvers, kleine zelfstandigen die zelf de machines niet hebben, bijvoorbeeld iemand die gevelbekleding doet, beginnende zelfstandigen...In Gent dat twee jaar langer bestaat dan Torhout is dat al vollen bak, hier begint het te lopen. De werkplaats is eenvoudig online te reserveren via www.woodfactory.be"

Workshops houtbewerking

"Vanaf dinsdag 20 april om 19 uur en dat gedurende tien avonden is er ook een workshop houtbewerking. Je leert dan werken met alle machines die hier staan!"

Toekomst

"In de toekomst wil ik vooral Luxorama en Woodfactory, co-working atelier voor professionelen en hobbyisten, verder uitbouwen en me specialiseren in hout en hout-alu ramen en deuren. Hout is aan een revival toe en dat is best te begrijpen: het is een duurzaam product, het heeft een lange levensduur en het heeft een uitstekende isolatiewaarde."

Hout en Bouw
Luxorama
Woodfactory
Keibergstraat 146A
8820 Torhout
www.luxorama.be
www.woodfactory.be
www.houtenbouw.be
0497 40 17 15