'Insecten op je bord' op 12 september

Patrick Demarest

04/09/2017
vereniging

Op dinsdag 12 september organiseert KWB Torhout een info avond "insecten op je bord". Naast de uitleg die gegeven wordt over insecten als voedsel, kan er ook geproefd worden door de deelnemers.

IMG_9697

Geen vliegen natuurlijk, maar lekkere insecten die duurzaam gekweekt zijn. Insecten kunnen een duurzaam alternatief zijn voor voedingseiwitten en bevatten ook vitamines, mineralen en vetzuren. Weet je dat in België er een twaalftal soorten te koop zijn die geschikt zijn voor consumptie.
Je krijgt heel wat achtergrondinformatie en je ontdekt welke insecten eetbaar zijn. Natuurlijk kan er ook geproefd worden

insecten

Waarom insecten eten?

  1. Nieuwe smaaksensatie
  2. Hoge voedingswaarde en zeer gezond
  3. Verminderde milieubelasting en duurzame productie
  4. Diervriendelijke kweek

Zet je vrees opzij

In onze westerse eetcultuur kennen we het eten van insecten niet. De afgelopen jaren zijn de eerste producten op onze Belgische markt te koop. Van insectenburgers tot insectenspreads die je al in de supermarkten kan krijgen tot gevriesdroogde of diepgevroren insecten die in enkele speciaalzaken te krijgen zijn. Tijd dus om de eventuele drempels te overwinnen en je vrees opzij te zetten. Om alles door te spoelen, is er achteraf een drankje voorzien.

Inschrijven via mail op kwb.centrum.torhout@gmail.com of 0497 91 47 58 van Jaak Ameel zodat we voldoende insecten kunnen voorzien

Dinsdag 12 september 2017 om 20 uur Cultuurcentrum De Brouckère.
Deelnameprijs (1 drankje inbegrepen): € 2,5 kwb leden, € 3,- niet-kwb leden, € 0,75 sociaal tarief