Inspiratieavond duurzame mobiliteit op 7 oktober

Patrick Demarest

10/09/2021
Actua

Het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op donderdagavond 7 oktober vanaf 17 uur in samenwerking met Cool Electro Cycles, DATS24/Colruyt Group en CoopStroom een inspiratieavond duurzame mobiliteit in het stadskantoor.

 

Duurzame mobiliteit en alternatieve vervoerswijzen worden steeds belangrijker. Ook het Lokaal Bestuur Torhout zet hier volop op in en wil een voortrekker zijn op het gebied van duurzame, groene mobiliteit. Om Torhoutenaars kennis te laten maken met verschillende nieuwe vervoersmiddelen en hen meer info te geven over duurzame mobiliteit organiseren ze een inspiratieavond.

De bedoeling van dit evenement is om mensen bewuster te maken van hun mobiliteitsbehoefte en om mensen te inspireren hoe ze zich duurzamer kunnen verplaatsen

"Mensen zijn hoe langer hoe meer op zoek naar een alternatief voor hun benzine- of dieselwagen. Ook de fiets is een volwaardig alternatief. Dit event is ideaal voor iedereen die verschillende duurzame mogelijkheden wil ontdekken", vertelt schepen van mobiliteit Elsie Desmet.

Het inspiratiemoment bestaat uit twee delen. Eerst is er vanaf 17 uur een informatief deel dat doorgaat in het stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B). Het programma ziet er als volgt uit:


  • Ontvangst en welkomstwoord door Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.
  • Nicolas Cool, Cool Electro Cycles: De speedpedelec vandaag.
  • Cedric Depuydt, CoopStroom: Jouw duurzame mobiliteit via co√∂peratief elektrisch autodelen.
  • Maarten Van Houdenhove, DATS 24/Colruyt Group: Samen op weg naar zero-emission.


Aansluitend kunnen de deelnemers gratis testritten uitvoeren met e-bikes, e-scooters, elektrische voertuigen, CNG-wagens, hybride wagens en/of waterstofwagens. Deze voertuigen zullen opgesteld staan op de parking van het stadskantoor en de verdelers zullen instaan voor de nodige uitleg.

De inspiratieavond is gratis, aan de deelnemers wordt er tussen het sprekersgedeelte en de testritten een drankje en een hapje aangeboden (als de coronamaatregelen dit toelaten).

Om dit evenement praktisch te kunnen organiseren, vraagt men wel aan de deelnemers om voor 30 september in te schrijven via ruimte@torhout.be.