Inspraakmoment stadskernvernieuwing voor de bevolking op 28 september

Patrick Demarest

19/09/2017
straat/wijk

Het Torhoutse stadskernvernieuwingsproject bereikt een nieuwe fase. Het aangestelde ontwerpteam krijgt een jaar de tijd om een masterplan voor de binnenstad uit te werken. Het Lokaal Bestuur Torhout kiest bewust voor een participatief traject en wil de bevolking optimaal informeren en inspraak geven. Dat doet ze a.d.h.v. een gefaseerd participatietraject.

marktvernieuwing

1e fase participatietraject: inspraakmomenten op 27 en 28 september

De 1e fase van het participatietraject wordt eind september opgestart. Het Lokaal Bestuur Torhout organiseert samen met het ontwerpteam 2 inspraakmomenten:

  • op 27 september wordt een rondetafelgesprek georganiseerd met de rechtstreeks betrokken stakeholders
  • op 28 september volgt een identieke sessie voor het brede publiek

Telkens van 19.30 tot 22 uur in Club de B.

Werksessies

Er wordt geopteerd voor werksessies waarbij telkens vertrokken wordt van een 'wit blad'. De bevolking wordt uitgenodigd om samen met de ontwerpers (LOLA Landscape Architects uit Rotterdam, LIST uit Parijs & Sweco Belgium) na te denken over de toekomstige (stedelijke) ontwikkelingen & uitdagingen voor de stad. Na een korte inleiding door het ontwerpteam kun je via rondetafelgesprekken jouw mening en ideeën geven. Deze worden door de stad en de ontwerpers in het verdere onderzoeks- en ontwerptraject meegenomen.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen inschrijven via stadskernvernieuwing@torhout.be. Om organisatorische redenen zijn de plaatsen voor de werksessies beperkt. Zijn de werksessies volzet, dan wordt men uitgenodigd de discussiemarkt van 17 tot 19 uur, waar vrij vragen gesteld kunnen worden aan het ontwerpteam.
3 fases
Het participatietraject bestaat uit 3 fases. Na deze eerste werksessies in september volgt een feedbackmoment in januari 2018. In april 2018 voorziet de stad een laatste inspraakmoment tijdens de voorstelling van het definitieve ontwerp.