Sabine Windels naar WK hengelen

Admin

07/08/2014
interview/reeks

IMG_3693IMG_3746

  1. Gegevens: "Ik ben 41 jaar, woon in Torhout, ben arbeidster en de vriendin van Andy Buyck."
  2. Hoelang beoefen je de hengelsport al? "Twaalf jaar."
  3. Hoe ben je begonnen? "Domweg... mijn broer had me ingeschreven voor een dameswedstrijd en zo kreeg ik de smaak te pakken."
  4. Is hengelen geen mannenwereld? "Dat is zo! In West-Vlaanderen vissen vier dames op kanaal tussen honderd mannen. Maar we kunnen... ons mannetje staan."
  5. Heb je een specialiteit? "Niet echt maar ik vis liefst op kanaal."
  6. Palmares? "Ik werd twee keer Belgisch en een keer West-Vlaams kampioen en eindigde tiende op het WK in Friesland in 2012."
  7. Lid van welke club? "Lijnvissers Groenhove, Mondial Team West-Vlaanderen en AVI Ingelmunster."
  8. Wat betekent het WK voor jou? "Een mooie buitenkans om in andere wateren te vissen en andere vissoorten te ontdekken."
  9. Waar vindt het plaats en van wanneer tot wanneer? "Het WK hengelen voor dames vindt plaats in Curuch, Portugal. Van 18 tot 22 augustus zijn er trainingsdagen, op 23 en 24 augustus vinden de wedstrijden plaats. Het WK wordt betwist tussen zeventien landen die elk een team van zeven hengelaars, vijf effectieven en twee reserves, afvaardigen."
  10. Ambities op het WK? "Samen met de zes andere Belgische dames ooit op het podium staan... Ook individueel wil ik het zo goed mogelijk doen uiteraard."

IMG_3701