Inzamelingsactie Oekraïne op vrijdag 18 maart

Patrick Demarest

14/03/2022
Sociaal

Gezinsbond afdeling Torhout zet zijn schouders onder een inzamelactie voor Oekraïne. Op 18 maart kan je tussen 18 en 19.30 uur materiaal afzetten op de parking van Groterm in de Industrielaan 14.

Het meubelbedrijf HIMA in Kortemark heeft in Oekraïne een productie-eenheid. Hierdoor is het bedrijf heel goed geplaatst om via hun plaatselijke contacten te weten wat de mensen daar juist nodig hebben :

-        Pampers en hygiënische doekjes (ongeopende verpakkingen)

-        EHBO-materiaal met vooral de nadruk op verbanden, kompressen en pleisters (ongeopende verpakkingen)

-        Maandverbanden (ongeopende verpakkingen)

-        Dekens, lakens, handdoeken

-        Warme jassen

-        Slaapzakken

-        Zaklampen

Via hun lokale partners wordt het ingezamelde materiaal naar de getroffen regio verstuurd.  Het materiaal komt dus zeker terecht bij de mensen die het nodig hebben.

Ook Gezinsbond-afdeling Torhout wil haar steentje bijdragen

Daarom organiseren zij op vrijdag 18 maart tussen 18 en 19.30 uur een inzamelingsactie op de parking van het bedrijf Groterm, Industrielaan 14 in Torhout.  Iedereen kan daar spullen afleveren aan de vrachtwagen van Groterm. Zaterdagmorgen 19 maart om 9 uur bezorgen zij al het ingezamelde materiaal aan het bedrijf HIMA. 

Je kan de spullen die je wil schenken aan de mensen in Oekraïne ook zelf bezorgen in Kortemark : HIMA, Makeveldstraat 7A, poort 5; elke weekdag van 12 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur.