Isolde Marcus stelt tentoon in cc de Brouckere

Patrick Demarest

15/04/2016
cultuur/onderwijs

Isolde Marcus werd geboren in Torhout in 1974 als dochter van Gaby  Marcus en Lucrèse Foré. Al van in het middelbaar gloeide de passie voor kunst. Isolde wilde per se iets met haar handen doen en omdat alle kerken wel oude glasramen hadden en die vroeg of laat hersteld moesten worden, leek glastechnieken volgen de moeite te zijn. Dat gebeurde in Menen.  De ontnuchtering volgde toen ze als achttienjarige antiek blauw glas moest aankopen à rato van 6000 frank per vierkante meter. Niet haalbaar dus. Tekenleerkracht worden, bracht meer zekerheid. Vader en moeder, respectievelijk turnleraar en kleuterleidster, juichten die beslissing alleen maar toe. En dus volgde Isolde een regentaatsopleiding plastische opvoeding in Brugge. Nu is ze deeltijds  leerkracht PO in Kortemark. Door die opleiding stelde ze vast dat er nog een hele wereld was naast die van glas."
Vorm-kleur-emotie
"Naast mijn job ben ik gepassioneerd bezig met kunst. Voor mijn eerste werkje maakte ik nog overvloedig gebruik van glas maar nu gebruik ik alles. Liefst oude dingen, materialen, papiertjes, foto's, verroeste blikjes.... Die inspireren me. Het verleden geeft me prikkels voor het heden en de toekomst", zegt Isolde. "Ik vertrek altijd vanuit een compositie vorm-kleur maar weet eigenlijk nooit wat ik zal maken. Ik begin dan lijnen te kleven, te schilderen met acryl, af te wrijven met schuurpapier...Zo groeit het verhaal. Alle kunstwerken zijn inside prints want bij de afwerking van het werk komt er altijd een eigen emotie bij kijken. Zo maak ik verhaaltjes, composities die op een of andere manier refereren naar mijn verleden."
Niet voor niets wordt de tentoonstelling dus omschreven als: "Haar werk omvat 'collageschilderijen' en 'muurjuweeltjes' die gevoelige fragmenten tonen van gedachten en herinneringen."
De tentoonstelling loopt van 15 april tot 14 mei (gratis)
Wij maakten een minicollage van de opbouw...

[wppa type="slide" album="439"][/wppa] (c) Apriotief bvba

 

bigpic
Foto 1 van 11
bigpic
Foto 2 van 11
bigpic
Foto 3 van 11
bigpic
Foto 4 van 11
bigpic
Foto 5 van 11
bigpic
Foto 6 van 11
bigpic
Foto 7 van 11
bigpic
Foto 8 van 11
bigpic
Foto 9 van 11
bigpic
Foto 10 van 11
bigpic
Foto 11 van 11
Foto 1 van 11
Foto 2 van 11
Foto 3 van 11
Foto 4 van 11
Foto 5 van 11
Foto 6 van 11
Foto 7 van 11
Foto 8 van 11
Foto 9 van 11
Foto 10 van 11
Foto 11 van 11