Jeugdboekenmaand bracht record aantal klassen naar de bib

Patrick Demarest

31/03/2022
Actua

Deze maand was het jeugdboekenmaand in de bib. Dit feest van het kinder- en jeugdboek mocht dit jaar opnieuw fysiek gevierd worden in plaats van digitaal. En dat heeft onze Torhoutse bib geweten! Want er kwam een record aantal klassen langs.

Van 7 maart tot en met 1 april konden de Torhoutse basisscholen intekenen op tal van gratis activiteiten.

Alles in het thema 'Helden en schurken'. We hadden het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. En wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? 

Schepen van cultuur Lieselotte Denolf: "Maar liefst 47 klassen gingen de uitdaging aan en boekten een bezoek. Nog nooit hadden we tijdens de jeugdboekenmaand zoveel interesse vanuit de scholen. Als bib is het een van de hoofdtaken om kinderen op een speelse manier de kracht en pracht van boeken en verhalen aan te reiken. We zijn dan ook trots dat we tijdens de jeugdboekenmaand met ons educatief aanbod ongeveer 940 kinderen bereikt hebben." 

"Met de oudste  kleuters werkten we rond het prentenboek 'Hoe Kleintje een held werd' van Bart Demyttenaere en Myriam Berenschot. We maakten een bibwandeling, dansten op een heldenliedje en kwamen op adem met een knus voorleesmomentje.

Het 1ste en 2de  leerjaar maakte kennis met het boek 'Stella en de zeemeeuw' van Georgina Stevens. Centrale boodschap: iedereen kan een held zijn! Ze zochten duo's van helden en schurken, gingen op speurtocht door de bib en zongen mee met een superheldenlied.

Het 3de tot en met het 6de leerjaar speelden het digitale Bibster-spel.

Ze scanden codes om helden en schurken te kunnen ontmaskeren en zochten antwoorden op vragen over boeken en lezen."