Jeugdboekenmaand en de bib: Lezen blijft een feest!

Patrick Demarest

04/03/2021
jeugd

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. 'Lezen is een feest!' en dit wordt  de hele maand maart gevierd!

Jammer genoeg kan men de scholen nog niet uitnodigen naar de bib om activiteiten bij te wonen. Maar geen nood: er is een digitaal programma  om in de klas mee te werken. En voor elke klas die via Padlet hiervan een foto post, ligt er een attentie klaar.

Voor onze kleuters: 'Geen feest zonder feesthoedje!'

De bib bezorgt een feesthoedje om te versieren en is benieuwd naar een klasfoto met de kleuters in feesttooi. Daarnaast krijgt elke klasje een memoryspel rond het thema 'Feest'. De kleuters kunnen ook bewegen en meedansen op het boekenlied van Kapitein Winokio. Op adem komen kan bij de voorleesfilmpjes geselecteerd door Iedereen Leest.

Voor het 1ste en 2de  leerjaar: zoekboek 'Alfabet'

De eerste graad krijgt het superleuke zoekboek 'Alfabet' van Charlotte Dematons cadeau. Via een link, app of QR-code kan het boek ook geprojecteerd worden op een digitaal bord om samen op zoek te gaan naar woorden en letters. Ook hier kijkt men uit naar een foto van de klas en ligt er een leuke attentie klaar.

Voor het 3de tot en met het 6de leerjaar: Bibster-spel

Zoekopdrachten met diverse moeilijkheidsgraad: vragen over boeken, lezen, schrijvers, bib,… Een klasfoto gepost op Padlet levert ook een attentie op.

In de bib zelf selecteerden ze fijne verhalen en informatieve boeken rond het thema van de jeugdboekenmaand. Neem zeker eens een kijkje op de Feestboekenhoek! Kinderen tot 12 jaar die een boek, cd of dvd ontlenen kunnen vanaf 5 maart ook draaien aan het coronaproof rad en een attentie uitkiezen.