Jeugddienst organiseert 3x3 baskettornooi

Patrick Demarest

08/05/2023
sport

Op 13 mei is het zover! Dan organiseert de jeugddienst zijn eerste 3x3 basketbaltoernooi. Jeugdopbouwwerker Lars voelt al langer dat dit een sport is die stijgt in populariteit. Toch kwam de sport nog niet vaak aan bod in Torhout. Daarom neemt zijn collega-stagiaire Ellen Degrande het initiatief om een 3x3 basketbaltoernooi te organiseren. Wie komt meestrijden voor eeuwige roem? Het toernooi is volledig gratis.

(Foto Lokaal Bestuur Torhout)


De opworp van het evenement vindt plaats om 13.30 uur, waarbij de eerste match verwacht wordt omstreeks 14 uur. Die vindt plaats op het multisportveld in het stadspark, in de Bruggestraat.

De jeugddienst wil met dit toernooi een laagdrempelig en aangenaam sportmoment creëren voor jongeren uit de omgeving. “We hopen met dit toernooi jongeren te activeren om samen te sporten, ongeacht wat hun niveau dan ook mag zijn", zegt Rita Dewulf, schepen van sport.

Door mijn passages in het stadspark merk ik veel basketbaltalent op bij onze jongeren. Met dit toernooi willen we hen nu de kans geven om hun vaardigheden te tonen aan leeftijdsgenoten en toeschouwers", zegt Lieselotte Denolf, schepen van jeugd.

Naast het basketten zal er tijdens het toernooi ook randanimatie voorzien zijn. Zowel op, als naast het veld. Doordat 3x3 basketbal een urban sport is, zullen er tijdens deze middag veel elementen van hiphop aanwezig zijn zoals een vinyl-dj, hiphopdansers, rappers, skaters…

Het basketbaltoernooi is nog steeds toegankelijk voor deelnemers. Er kunnen maximum 8 teams inschrijven waarbij een ploeg bestaat uit drie tot maximum vier spelers. Op het einde voorzien we een medaille-uitreiking voor de drie beste teams en daarbovenop zal er nog een extra prijs zijn voor het winnende team.

Iedereen kan zich gratis inschrijven via het Facebookevenement van de jeugddienst of de Instagrampagina van de jeugddienst of Torhout Beach.