Jeugdhuis Closjard zoekt nieuwe naam

Patrick Demarest

03/11/2015
Actua jeugd

Jeugdconsulent Hermen Six meldde ons dat Jeugdhuis De Closjard een nieuwe locatie gevonden heeft. Was er vroeger al sprake van de Heksenketel dan werd het contract nu ook getekend. "Het contract voor het huidige jeugdhuis loopt eind dit jaar af en was dan ook de rechtstreekse aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Het huidige pand voldoet al lang niet meer aan de hedendaagse standaarden en dus was verhuizen een logische oplossing. Al is het niet evident om de gezelligheid en de nostalgie van de huidige locatie zomaar los te laten. Na enige tijd onderhandelen bleken de eigenaars bereid om een andere pand helemaal te restaureren en te verhuren aan het jeugdhuis. In de voormalige Heksenketel kwam  een nieuwe dakbedekking inclusief dakramen en isolatie. Op de eerst verdieping werden alle kleine ruimtes verwijderd en omgevormd tot een grote vergaderruimte. Er kwam een nieuwe trap en op het gelijkvloers werd de indeling naar wens aangepast. Daarnaast kwam er ook nieuw sanitair, elektriciteit en verwarming met als kers op de taart een nieuwe vloer."

IMG_5571

"Speciale aandacht is er ook voor de buren! Zo is er overal dubbelglas, wordt er een sasdeur voorzien, is er een rookruimte binnen en werd via een subsidieproject middelen gevonden voor een muziekinstallatie die de decibels binnen de perken moet houden."
"De medewerking van de eigenaars is ongezien en daarvoor is de stad en het jeugdhuis hen zéér erkentelijk voor! Bedoeling is dat het nieuwe jeugdhuis opengaat in januari 2016."

IMG_5572

Naar aanleiding van de verhuis is het jeugdhuis ook opzoek naar een nieuwe naam via hun facebookpagina: https://www.facebook.com/closjard. 
Omdat verhuizen centjes kost start het jeugdhuis ook met een crowdfunding actie via hun website: www.closjard.be