Jubileumconcert Eufonia 'Days of Beauty' op 3 december

Patrick Demarest

28/11/2022
muziek

Op zaterdag 3 december neemt Eufonia in "Days of Beauty" Eufonia het publiek mee op een muzikale reis van dageraad tot middernacht. Zo wil het koor, twee jaar na datum, graag haar twintigjarig bestaan vieren. Eufonia is een vocaal ensemble voor jonge vrouwen met een passie voor (koor)zang! Het repertoire is gevarieerd: van barok en folk tot gospel en musical.

De geur van koffie in de ochtend.
Rozen in de middagzon.
Een thuiskomst in de schemering.
Het betoverende noorderlicht.

Op dit concert wordt Eufonia begeleid door pianist Martijn Devos, die er al heel lang bij is als 'huispianist' en het koor telkens weer met prachtige pianoklanken omringt.

De Torhoutse afdeling van “Hart boven Hard” biedt u na het concert een drankje aan.

Het koor

In haar 20-jarig bestaan maakte Eufonia een hele evolutie mee: van een jeugdkoor met scholieren, naar een groep studenten tot een (jonge)dameskoor met ondertussen meer eigen kinderen dan koorleden. Onlangs zijn er weer 2 baby’tjes bijgekomen in de koorfamilie, die zelfs na enkele weken al de repetities opfleuren.

Repetities vinden wekelijks plaats op zondagmorgen van 10 tot 12 in Torhout. Wie geïnteresseerd is om eens te proeven van het koor kan contact opnemen via mail: eufonia.torhout@gmail.com. Muziekkennis is niet vereist

De dirigente

Al meer dan tien jaar zingt Eufonia onder de kundige leiding van Els Bode. Muziek is een belangrijk deel van haar leven. Els geeft muziekles aan Sint-Leo Hemelsdaele in Brugge, speelt gitaar en zingt zelf in de koren Orlandus (Oostende) en Cantores (Brugge). Haar dirigeerstijl perfectioneerde ze in verschillende directiecursussen. Ze weet altijd te motiveren met haar enthousiasme en muzikaliteit! In 2011 nam ze het dirigeerstokje over van Jos Decloedt, die het koor in 2000 oprichtte. 

Optredens

Jaarlijks organiseert Eufonia een eigen concert, meestal rond een bepaald thema. Zo werden swingende kerstliederen gezongen tijdens  "A Jazzy Little Christmas", sociaal geëngageerde protestnummers weerklonken bij "Op De Barricade!" en dromerige ballades tijdens "Love & Folk". 

Daarnaast luistert Eufonia af en toe gelegenheden op, bv.huwelijks- of misvieringen, proclamaties of recepties. Voor meer info hierover, contacteer eufonia.torhout@gmail.com

Eufonia nam ook al een aantal keer aan wedstrijden en festivals, zoals het Provinciaal Korenfestival, Stemvork en recent de World Choir Games 2021. Vorig jaar vonden "de Olympische spelen van de koorwereld" plaats in België. Je kon koren van over de hele wereld bewonderen in Gent en Antwerpen.  Eufonia nam deel aan de wedstrijdcategorie 'Vocal Ensembles and Chamber Choirs of Equal Voices', waar zilver behaald werd. Er stond ook een workshop op het programma met de Zweedse dirigent Anders Jalkéus. Wat een ervaring!

Op 26 juni van dit jaar gaf Eufonia een klein aperitiefconcert voor familie en vrienden in “Bar provisoir” van cc De Brouckère. Het was een middag vol gezelligheid en sfeer. Het publiek kreeg een voorproefje van wat er op het programma staat van het aankomende Jubileumconcert “Days of Beauty” op 3 december.

Praktisch

WANNEER? Zaterdag 3 december, om 20 uur.
WAAR?
Kerk Don Bosco (Torhout).
PRIJS?
15 euro p.p. (-12 gratis/sociaal tarief mogelijk)
Kaarten bestellen via  
www.eufonia.be