Kasteel Wijnendale en Kasteelpark d'Aertrycke in de kijker

Patrick Demarest

27/04/2017
horeca/toerisme

In vier kasteelparken en abdijtuinen kan je binnenkort exclusief genieten van een picknick. Een hoeve met het label 100% West-Vlaams zorgt telkens voor een lekkere maaltijd. De eerste picknick vindt plaats op 21 mei bij de zusters van de Priorij van Bethanië. Nog uitzonderlijk zijn de picknicks in de tuinen van drie kastelen in het Brugse Ommeland. Nog tot eind november zijn er evenementen in kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland. 

Op 21 mei inviteren de zusters van de Priorij van Bethanië in Loppem bezoekers voor een picknick in hun domein. Het nabije Augustijnenhof zorgt voor een goed gevuld picknickpakket (15 euro) met heerlijke producten van de biologische boerderij. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een korte rondleiding in de Priorij. Bij minder goed weer verhuist de picknick naar de unieke eetplaats van het klooster.

Drie kastelen zetten hun tuin exclusief open voor een picknick. Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is picknicken zowel ’s middags als ’s avonds mogelijk bij het Kasteel van Oostkerke in samenwerking met De Beukenhoeve (Damme). Ook een bezoek aan de prachtige tuin is mogelijk.

IMG_3213

In de dreef naar het Kasteel Wijnendale kan op 27 augustus aangeschoven worden aan een lange tafel om de heerlijke producten van Hertenfinesse uit Oostende te proeven. Op zondag 10 september organiseert de gemeente Oostkamp voor Open Monumentendag een rondleiding in Kasteel De Herten. In de tuin staat een picknick klaar met streekproducten het Augustijnenhof (Loppem).
Inschrijven voor de picknicks is nodig: www.brugseommeland.be/picknicks. 

Nog meer leven in het kasteel

Het Kasteelpark d’Aertrycke in Torhout is het unieke decor van de tuinbeurs Hof en Huis (van 25 tot 28 mei). Ruim 140 exposanten nemen deel. Origineel is het eetdorp met degustaties van lokale producten met het label 100% West-Vlaams. Het ecodorp geeft tips om bewuster om te gaan met het milieu.

HOF&HUIS 010416 L1010460-S20_1

In het kasteel van Loppem tonen de neogotische interieurs en woonvertrekken het leven zoals het was in de 19de eeuw en vroege 20ste eeuw. Op 6 mei kan je aansluiten bij een kasteeltoer om 15.30 uur voor slecht 5 euro p.p. (inschrijven via tickets@zedelgem.be). Ook op 5 augustus en 14 oktober is er een kasteeltoer telkens om 14 uur.

IMG_1040
Van 21 tot 28 mei wordt het Kasteel Ravenhof letterlijk in de bloemen gezet. Olivier Petillion gaat met florale creaties in dialoog met het Museum torhouts Aardewerk dat in het kasteel huist.
Info over alle activiteiten via www.brugseommeland.be/kastelen-abdijen