Kermis in Wijnendale

Patrick Demarest

25/08/2020
Actua

De inspanningen van de laatste maand zorgen ervoor dat de coronacijfers in dalende lijn zijn en het organiseren van kleinschalige evenementen weer mogelijk wordt. Daarom laat Lokaal Bestuur Torhout de kermis in Wijnendale toe en wordt bekeken om enkele andere evenementen op een andere manier te organiseren. Per evenement zullen er specifieke maatregelen zijn waar iedereen zich moet aan houden. Na elk evenement volgt dan een evaluatie.

 

[caption id="attachment_28782" align="alignnone" width="720"] WIJNENDALE KERMIS LIJDT ONDER REGENBUIEN[/caption]

(Kinderen zullen zich weer kunnen uitleven op de kermis in Wijnendale op 11, 12 en 13 september. Al zullen mondmaskers voor zij die ouder dan twaalf zijn wel verplicht zijn.)

"Het is belangrijk dat we stilaan terug opveren en ook het sociaal leven oppikken met respect voor de bubbel van 5 en de maatregelen rond mondmaskers en fysieke afstand. Het samenkomen tijdens een kermis of op een evenement is een moment om te ontspannen. Ga naar de kermis, ontspan en volg de geldende maatregelen! Kom uit je kot maar niet te zot!" aldus burgemeester Kristof Audenaert.

Maatregelen kermis in Wijnendale

De kermis in Wijnendale, in het 2de weekend van september, wordt zoals steeds georganiseerd op de parking in de Kloosterstraat naast de kerk. Het plein wordt uitgebreid tot op de straat om meer vrije oppervlakte te creëren. Hierdoor is de Kloosterstraat tussen de A. Deleustraat en de P. Moncareystraat het hele weekend verkeersvrij. Rond de kermisattracties komt een afsluiting en het aantal aanwezigen is beperkt tot 100 personen tegelijk. Het aantal aanwezigen wordt gecontroleerd aan de in- en uitgang. Er is mondmaskerplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Zowel het lokaal bestuur als de kermisuitbaters voorzien voldoende ontsmettingsgel en wachtrijen met 1,5 meter afstand tussen.

De openingsuren en inplanting van de kermiskramen op het plein kan je vanaf 8 september vinden op: www.torhout.be/nieuws