Kiwanis stuurt 104 kansarme kinderen op sportweek in De Panne

Patrick Demarest

11/04/2017
sport vereniging

Welgeteld 104 kinderen tussen 8 en 12 jaar beleefden in de eerste week van de paasvakantie een sportweek in J-Club in De Panne, met dank aan de divisies van Kiwanis West-Vlaanderen.

DSC_0922

Kiwanis West-Vlaanderen organiseert intussen al 26 jaar sportkampen voor kansarme West-Vlaamse kinderen.
De jaarlijkse organisatie van de kampen voor de divisie West-Vlaanderen van Kiwanis is sedert jaar en dag in handen van KIWANIS TORHOUT HOUTLAND.
Voor het eerst trok de serviceclub naar J-Club in De Panne.
“De vrijheid en blijheid van de kinderen is voor ons het belangrijkste”, zegt coördinator Kris Decloedt.
Liefst 19 Kiwanis-clubs bezorgden kansarme kinderen in de eerste week van de paasvakantie een leuk sportkamp. “Het is een bijzonder kamp : de kinderen kennen elkaar vooraf nog niet”, legt hij uit. “Heel wat onder hen hebben bovendien leefstoornissen. Ze worden gericht begeleid door monitoren van onze nieuwe partner Sportievak.
De kinderen genoten alsvast van de vele moderne balactiviteiten op en rond het domein. Tchoukball, kinbal, bumbal en muurklimmen kennen voor de kinderen geen geheimen meer. Midden in de week brachten de kinderen een bezoek aan Plopsaqua. Ook een bezoek aan de zee met de mountainbike kon niet ontbreken.
Kiwanis West-Vlaanderen staat in voor alle kosten voor dit sportkamp, goed voor een bedrag van maar liefst 40.000 euro.
“De reacties van de kinderen en hun ouders na zo’n kamp doen deugd. Er is niets dan lof. Als organisatie mogen we trots zijn om deze kinderen een onvergetelijke week te bezorgen”, aldus nog de coördinator.