Klaar voor de (carnaval)strijd

Patrick Demarest

05/02/2018
Actua horeca/toerisme

Op zondag 11 maart vindt de traditionele carnavalsstoet plaats. Daarvoor vindt de even traditionele verkiezing plaats: ditmaal gebundeld op 24 februari.

Carnavalbal - zaterdag 24 februari - De Mast

Het Carnavalbal ontvangt dit jaar zowel de Prinsverkiezingen en bijhorende fuif 's avonds, alsook de verkiezingen voor de Derde Leeftijd in de namiddag. De laatstgenoemden verhuizen dus van de traditionele dinsdag naar de zaterdag. Het Lokaal Bestuur Torhout, de Koninklijke Stedelijke Feestcommissie en de Seniorenraad slaan de handen in elkaar voor één knotsgekke dag vol sfeer, spanning en muziek van DJ Macaronni. Nieuw zijn ook de acts die de kandidaten voor Prins Carnaval naar voor zullen brengen tijdens de verkiezingsavond.

Er zijn 2 kandidaten Prins Carnaval:

    • de regerende Dirk Couwelier (Orde van de Sparrestee)
    • en nieuwkomer Jurgen Vincke (Orde van de Bourgondiërs)

En eveneens 2 kandidaten voor Prins Carnaval derde leeftijd:

  • de regerende Ronny Boussauw (Orde van de Bourgondiërs)
  • en de opnieuw uitdagende Gabriel Tanghe (Orde van de Sparrestee)

Kindercarnaval - woensdag 28 februari - Club de B

Op 28 februari is het vervolgens opnieuw aan de allerkleinsten om het beste van zichzelf te geven. Met het Kindercarnaval in Club de B tussen 14 en 17 uur zet de stad evenveel spektakel en spel op het menu als in 2017. Chef van dienst is deze keer 'De Feesttherapeut', bekend van Belgium's Got Talent, die een ongetwijfeld smakende cocktail zal serveren.

Carnavalstoet - zondag 11 maart - Centrum Torhout

Carnaval uitwuiven doen we in Torhout uiteraard met het hoogtepunt. Op 11 maart trekt de carnavalstoet opnieuw door de centrumstraten met evenveel ambiance en (hopelijk) evenveel zon als voorheen.

Afsluitende primeur: de Torhoutse Reuzen 'Sissen en Mance' ondergaan op dit moment een fikse opknapbeurt en verschijnen op 11 maart een eerste keer ten tonele met hun nieuwe coupe en kleren.