Kleine gebaren met een groot effect

Patrick Demarest

29/07/2016
jeugd straat/wijk

DP-33-Jongeren en actie 012

Velen halen voldoening uit inzet tijdens vrijwilligerswerk. Verschillende jongeren op speelplein De Warande bezorgen tientallen kinderen een onvergetelijke vakantie. Jolien Brinckman (19) is een van de hoofdanimators deze zomer. “Ik werd animator omdat ik mij als 15-jarige verveelde thuis tijdens de vakantie. Toen ik het graf van mijn opa wou bezoeken, passeerde ik De Warande. Ik zag hoe blij de kinderen waren dankzij de animatoren die zich bezighielden met hen.” Jolien waagde de stap en werd animator.

warande1

Wat ze bereikt heeft in de speelpleinwerking betekent veel voor haar. “Ik heb vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb mezelf leren kennen, ik ben er open gebloeid. Mijn doel is dan ook om al wat ik er geleerd heb, door te geven aan de volgende generaties.”
Een hechte groep
Meer dan logisch dat de vele animators een hechte band vormen. Hoofdanimator Sander Van Thomme (20) helpt mee aan de gesloten moniavonden. Elke woensdag in de zomer komen de actieve vrijwilligers gezellig samen om deel te nemen aan activiteiten. Zo vermaken ze zich met onder andere karaoke en andere spelen. “Deze zomer deden we al eens een blind date,” vertelt Sander. Als dat niet spannend is...

warande2