KM Torhout start met B-ploeg in vierde provinciale

Patrick Demarest

19/01/2022
sport vereniging

Hoofdbestuur en jeugdbestuur van KM Torhout slaan de handen in elkaar en zullen vanaf volgend seizoen naast de A-ploeg ook een B-ploeg in competitie brengen. De A-ploeg zal haar thuiswedstrijden blijven spelen op zaterdagavond, de B-ploeg die in 4de provinciale start, op zondagnamiddag op de Velodroom.


Jeugdcoƶrdinator en sportief manager van de B-ploeg Kris Defreyne en sportief manager van de A-ploeg Didier Degomme: "KM Torhout wil op die manier hun werking en al haar leden een extra dimensie bieden. Al jarenlang wordt KM Torhout overal geprezen voor zijn uitstekende jeugdwerking. Het is echter niet iedereen gegeven om de stap te kunnen zetten naar de A-ploeg waardoor sommige spelers na IPU19 of beloften geen toekomst meer hebben binnen onze club.

Daarom wil KM met sportieve ambities inzetten op de volgende structuur voor de komende jaren.

De A-weg start voor iedereen vanaf IPU16 met een doorgedreven kwaliteitsvolle opleiding waarbij talent en mentaliteit samengaan en waar iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Elk jaar word je verder geĆ«valueerd en kun je een stap hoger zetten met als uiteindelijk doel de A-ploeg. Vanaf volgend seizoen is er vanaf de IPU19 echter ook een uitloop naar de B-weg mogelijk. Spelers die door omstandigheden de A-weg niet meer kunnen volgen kunnen de B-weg nemen en dit met de doelstelling om in de B-ploeg te geraken, die van start gaat in 4de provinciale, maar die op termijn hoger mikt. Ook de jongens die vanaf de start bij KM de B-weg volgden, namelijk alle spelers van onze gewestelijke jeugd, komen uiteraard ook in aanmerking voor de B-ploeg. 

Zo willen we iedereen de kans bieden om elk zijn eigen doelstelling te kunnen behalen binnen KM. Naast eigen jeugdspelers, en om deze ploeg voldoende geraamte te geven, willen we ook beroep doen op spelers die in het verleden hun opleiding hebben genoten bij KM. Zo moet de ploeg voldoende gewapend kunnen zijn om sportief vrij snel ook hier een rol van betekenis te spelen."