Koen Sap stapt op uit NVA

Patrick Demarest

01/05/2020
straat/wijk

Koen Sap meldde op zijn facebook  dat iemand die eerst gratis mondmaskers had gemaakt in groep onder andere voor instellingen,  nu mondmaskers te koop aanbood voor 5 euro via facebook. Dat was wat hem betrof, er ver over. Zonder naam te noemen kon je door de nodige verwijzingen toch weten dat het hier om de moeder van burgemeester Kristof Audenaert ging.
Er volgden heel wat reacties op die post en ook de burgemeester zelf gaf een reactie. Daar kwamen ook een rits reacties op.
Uiteindelijk verstuurde Koen Sap nog een bericht de wereld in waarbij hij benadrukte dat hij bij zijn standpunt bleef en dat hij vanaf nu als onafhankelijke zal zetelen en uit de NVA stapt.
We citeren uit zijn fb-bericht: "Het is niet mijn stijl om rustig mee te dobberen en alles zijn beloop te laten gaan. Als ik meen dat er iets beter kan, dan zeg ik dat ook (ook al kan ik mogelijks verkeerd zijn).Gezien ook mijn commentaar dikwijls botst met deze van mijn eigen partijgenoten, meen ik dat het beter is dat ik in de toekomst als ONAFHANKELIJK gemeenteraadslid zal optreden. Constant ja-knikken in de hoop van binnen 5 jaar mee te mogen besturen, is niet mijn stijl."

Reactie van Eva Maes, voorzitter NVA Torhout:

"Wij gaan als bestuur niet akkoord met bepaalde uitlatingen op sociale media. Persoonlijke aanvallen zijn voor ons ongepast en onaanvaardbaar. Koen kiest om verder te zetelen als onafhankelijk raadslid."