Koop een Rode Kruissticker en steun afdeling Torhout

Patrick Demarest

22/04/2021
vereniging

De stickeractie van Het Rode Kruis start vanaf 22 april en loopt tot 6 mei. Koop voor 5 euro de Rode Kruissticker aan Delhaize, de Colruyt, het vaccinatiecentrum De Mast of op de wekelijkse woensdagmarkt en steun de lokale afdeling.

(De bestuursleden van de Rode Kruisafdeling Torhout overhandigen  de eerste Rode Kruissticker in Torhout aan de burgemeester van Torhout, Kristof Audenaert. V.l.n.r.: Elke Vanhoutte, burgemeester Kristof Audenaert, Rik Bonte, waarnemend voorzitter Axel Daenekindt en Rita Dewulf.)


Rik Bonte (Public Relations Rode Kruis Torhout): "Onze alom bekende sticker wordt 60 jaar! Een fantastische gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. En wat is er beter dan één verjaardag? Twee verjaardagen natuurlijk! Studio 100 blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en laat daarom enkele van haar figuren de cover van de Rode Kruissticker sieren."

"De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje: Mega Mindy en Baba Yega bemannen een hulppost, Piet Piraat en zijn vrienden volgen een cursus Eerste hulp bij Steven Stil, Samson & Marie spelen samen met Jeugd Rode Kruis, Bumba helpt als crisisvrijwilliger en Wilko van Nachtwacht geeft bloed. Allemaal activiteiten waar onze vrijwilligers met veel plezier hun schouders onder zetten. En dat kan alleen dankzij jouw steun!"

"Vorig jaar kon de stickeractie niet doorgaan omwille van corona. Dit was heel spijtig, gezien dit de belangrijkste bron van inkomsten is voor de vrijwilligers van elke Rode Kruisafdeling. We rekenen dan ook op de steun van veel mensen, waarop we in feite elk jaar trouw kunnen rekenen. Iedereen kent heel zeker de Rode Kruisvrijwilligers die aanwezig zijn in een EHBO-post bij een sportwedstrijd, een evenement in de gemeente, bij een eventuele ramp en tijdens de bloedinzamelingen in hun gemeente."

Wagen aankopen

"Dit jaar willen we met de vrijwilligers van onze Rode Kruisafdeling Torhout een wagen aankopen. Deze zal gebruikt worden: om materiaal te vervoeren bij het zelf organiseren van opleidingen, vervoer van vrijwilligers naar zelf te volgen opleidingen, door onze ongevalssimulanten die in andere Rode Kruisafdelingen simuleren bij de organisatie van een EHBO-cursus en vervoer van vrijwilligers en materiaal bij de organisatie van de bloedinzamelingen. De opbrengst zullen we ook gebruiken voor aankoop materiaal voor de organisatie van onze EHBO-cursussen en het aanvullen van onze EHBO-tassen met nieuw materiaal."

"We hebben al heel wat euro's bij elkaar gespaard in de afgelopen jaren voor de aankoop van onze wagen maar er ontbreken ons nog wat euro's, vooraleer we tot een definitieve aankoop kunnen overgaan."

"De stickers zullen vanaf 22 april tot 6 mei verkocht worden op verschillende plaatsen in onze stad:

  • Onze vrijwilligers zullen in een tent, op de parking van Delhaize Torhout, aanwezig zijn. Mogelijks worden de stickers ook aan de kassa verkocht in de Delhaizewinkel.
  • Op de parking van de Colruyt in Torhout
  • Je zal ons ook vinden op de wekelijkse woensdagmarkt in Torhout, aan de zijkant van het Vrijetijdshuis op 28 april en 5 mei.
  • En uniek dit jaar is dat we toelating hebben gekregen van onze burgemeester en het coronateam van ons Lokaal Bestuur om stickers te verkopen bij het vaccinatiecentrum in de Mast. Je kan ons vinden in een tentje op de parking aan de uitgang van de Mast. We zijn het Lokaal Bestuur dan ook enorm dankbaar voor deze unieke kans die we krijgen."

"Een sticker kost €5 en we zullen samen met alle vrijwilligers van onze afdeling maar liefst 1500 stickers proberen te verkopen."