Laatste dag van De Kluze op zaterdag 28 augustus

Patrick Demarest

27/08/2021
horeca/toerisme

Peter Sap en Hilde Allaert nemen met pijn in het hart afscheid van hun klanten van 'De Kluze', gekend restaurant op het Conscienceplein. Om de aanhoudende gezondheidsproblemen van Hilde onder controle te kunnen houden, raadde de arts hen aan te stoppen met de zaak.

Peter Sap: "En die beslissing, stoppen met de zaak, hebben we zo snel mogelijk genomen. Op zaterdag 28 augustus is het ons laatste service."

"Het zal voor beiden zoeken worden. Hilde is er 55, ik 56. Eigenlijk ben ik mijn hele leven al actief in de horeca. Eerst bij mijn vader Odiel die bierhandelaar was, daarna baatte ik, in de nabijheid van de Klokke, cafĂ© 't Brugs Voetbal uit. 

"En dan volgde De Kluze, zaak die we op een paar weken na twintig jaar runden. We zijn ermee gestart in oktober 20 jaar geleden en sluiten nu eind augustus"

Nog geen plannen

"We hebben nog geen plannen voor de toekomst. Ervoor zorgen dat Hilde gezond blijft, is de hoofdbekommernis en ik zal moeten werk zoeken. Wat we gaan doen met ons pand, verkopen of verhuren, weten we ook nog niet."

Cadeaubonnen

"Wie nog cadeaubonnen heeft, kan die uitwisselen tot 1 oktober."