Lentefeest in de Elzenhoeve op 18 maart

Patrick Demarest

14/03/2023
Bedrijf

Op zaterdag 18 maart vindt tussen 9 en 17 uur het Lentefeest plaats in de Elzenhoeve in de Elzenstraat 5 in Torhout. Je kan er deelnemen aan een hoevepicknick, 'de Blonde Els' leren kennen, een kruidentuin leren aanleggen of de workshop 'vul je bloembak' volgen. Geef de lente een kickstart en blijf een dagje of een namiddag op de boerderij!


Van 9 tot 13 uur kan je genieten van een heerlijke hoevepicknick op de Elzenhoeve. Vers brood, de lekkerste kaas, verse spreads, een eitje, sapje en zoetje. Op vraag kan je uiteraard jouw picknickmand pimpen met een biertje, wijntje, sapje of ander lekkers! Een basispicknick kost 22 euro per persoon. Kinderen tot 10 jaar betalen 16 euro. Bestel jouw picknickmand op info@elzenhoeve.be, op 0468 26 97 99 of via de site.
Om 11 uur openen ze officieel het zomerterras met het gloednieuw huisbiertje 'de Blonde Els', i.s.m de Houtlandse Brouwers!
Om 13.30 uur kan je de wereld van kruidige bloemen en planten ontdekken. Het werken met kruiden is een ware kunst. Rita leert ons hoe we een kruidentuin kunnen aanleggen en leert ons de verschillende planten kennen.
Om 14.30 uur is er een workshop 'vul je bloembak'. Neem je eigen bloembak mee, of koop er eentje aan bij ons, en vul hem met de mooiste, knallendste kleurtjes en geurtjes! 15 euro per gevulde bloembak van 40cm - 15cm.
Doorlopend kan je op ontdekking gaan in plantgoed en genieten van een proeverij van de biologische en lokale producten.