Linda Dhondt, zaakvoerster van MEDO BVBA ontvangt het UNIZO authenticiteitslabel voor ambachtelijke

Patrick Demarest

26/05/2016
Actua Bedrijf

Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label van Unizo: Handmade in Belgium.
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort.

IMG_4155
Medo
Linda D’hondt ontving op 27 mei  het label van UNIZO West-Vlaanderen en wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB. Linda D’hondt volgde via Syntra West de opleidingen 'Restauratievakman boeken en archief', 'Restauratievakman kunst op papier' en 'Handboekbinder'. De diverse modules in 'Creatief boekbinden' gaven extra mogelijkheden door boeken te binden zonder de toevoeging van lijmen. Nieuwe technieken worden blijvend op de voet gevolgd door deelname aan workshops en symposia in binnen- en buitenland. Er wordt steeds geïnvesteerd in duurzame machines en materiaal.
De ambachtelijke activiteiten van Linda vergen ook een bepaalde kennis.
Foto’s moeten bijvoorbeeld op een andere wijze bewaard worden dan charters en zegels. Een boek dat regelmatig geraadpleegd wordt vereist een andere restauratie dan een prent in een glazen frame. Kortom, Linda D'Hondt is een terechte laureaat van dit ambachtelijk label!

[wppa type="slide" album="475"][/wppa] (c) Apriotief bvba

bigpic
Foto 1 van 5
bigpic
Foto 2 van 5
bigpic
Foto 3 van 5
bigpic
Foto 4 van 5
bigpic
Foto 5 van 5
Foto 1 van 5
Foto 2 van 5
Foto 3 van 5
Foto 4 van 5
Foto 5 van 5