Lions Torhout hielp slachtoffers van de watersnood

Patrick Demarest

18/09/2021
vereniging

Lions Torhout bleef na de grote watersnood in Walloniƫ niet bij de pakken zitten en zette een hulpactie op poten. Geslaagd!

(Bestuur van Lions Torhout)

Jef Ceenaeme (secretaris Lions Torhout): "Het idee van Lions Club Torhout om iets op te zetten voor de slachtoffers van de watersnood is er gekomen doordat Kurt Deram (werkzaam bij Fluvius), lid van de Lionsclub Torhout, door zijn professionele leven, goed op de hoogte was van de toestand ter plaatse. De situatie was zo aangrijpend dat hij onze voorzitter heeft aangesproken, en na overleg en met goedkeuring van ons volledige team werd de hulpactie opgestart."

"Er werd contact opgenomen met Lionsclub Verviers om na te gaan wat de grootste noden waren. De vraag was groot naar kuisproducten en gereedschap (schoppen en dergelijke om de woningen leeg te scheppen), en ook naar producten voor persoonlijke hygiĆ«ne."

Mail naar de Lionsleden

"Er werd een mail verstuurd naar de Lionsleden met de vraag dat elk wie zin had bijvoorbeeld een zeepje kon mee geven, een fles bleekwater, een borstel enz. Deze mail werd door onze leden zeer wijd verdeeld naar professionele contacten, naar vrienden, naar kennissen, naar familie.

De reacties die we kregen waren enorm.

Groot was onze verbazing toen we na een viertal dagen bericht kregen dat er een pallet met producten klaarstond in Leuven, in Lubbeek, in Kortrijk, in Mechelen, in Turnhout, in Melle, in Merelbeke en in Gent, in Ieper en in Knokke.

Daarnaast ontvingen we ook thuis heel veel producten die geschonken werden door kennissen en vrienden. Onze Lionsleden hebben Vlaanderen rondgereden om de producten te verzamelen en te sorteren om ze daarna ter plaatse te brengen bij de slachtoffers zelf."

5 volle bestelwagens

"In totaal 5 volle bestelwagens. Van zeepje tot hogedrukspuiten. We mogen gerust spreken over een 8 ton aan goederen. Geschatte waarde van deze goederen was om en bij de 20.000 euro.

De slachtoffers waren super dankbaar.

Maar ook de Lions zijn dankbaar. Dankbaar voor alle gulle schenkingen van particulieren en voor de steun van diverse bedrijven."

  

"De sponsors die we wensen te bedanken zijn:

Aannemingen Rogiers uit Gistel

Biowinkel Quattro uit de Lippenslaan te Knokke

Deprez transportbanden uit Kortemark

Aveve uit Koekelare

Dakplaten Koddaert uit Koekelare

Mc Bride uit Ieper.

Fluvius en de vriendenkring van Fluvius.

Totalbuilding Desmet Ichtegem

Grondwerken Kristof Dejaeghere uit Gistel."