Lowie Trio sluit Blokdown af

Patrick Demarest

22/04/2021
jeugd muziek

Jeugddienst Torhout organiseert op vrijdag 30 april een livestream in het torentje op het voorgebouw van scholengroep Sint-Rembert voor hun 'lokale helden', de studenten. Dit doen ze onder de noemer Blokdown: een studentikoze stream met 3 lokale DJ's. Via enkele interactieve opdrachten zal men de studenten op een veilige manier proberen te motiveren, of zelfs belonen met musthaves voor de aankomende blokperiode. En wat de muziek betreft: er wordt alleen gewerkt met vinylplaten. De opener staat nog niet vast want wordt aangeduid via een contest, daarna neemt Gøssens het over en Lowie Trio van Roest sluit af.

Lokale Helden wordt Blokdown

In normale(re) tijden organiseert de Jeugddienst tweejaarlijks op het einde van april  Lokale Helden. Door de huidige pandemie werd vanuit de koepel van Lokale Helden beslist om deze editie te verschuiven naar april 2022.

Aangezien er al veel evenementen geschrapt zijn, voorziet de jeugddienst toch graag een alternatief. "Tijdens de Blokdown focusen we ons vooral op de leeftijdscategorie 16 tot en met 24 jaar. Een doelgroep die dit jaar al vaak de dupe was en veel heeft moeten toegeven. Zowel op vlak van onderwijs, hun vrije tijd, als alle sociale aspecten die hieraan gekoppeld zijn."

Livestream

Tijdens de drie uur durende stream zullen drie Torhoutse jongeren het beste van zichzelf geven en alle kijkers entertainen met hun favoriete platen. Het woord platen mag hier ook serieus genomen worden, want in deze 'vinyl edition' worden enkel echte vinylplaten gebruikt.

Om iedereen een kans te geven om zijn of haar talenten te tonen, begint de line-up met een lege plek. Deze plek kan veroverd worden door deel te nemen aan de DJ-contest. We roepen elke Torhoutse vinyl-DJ op om een mix van een half uur te posten via bit.ly/blokdown of door te mailen naar jeugddienst@torhout.be. Dit ten laatste tegen zondagavond 25 april. Daarna zal een deskundige jury de winnaar uitkiezen die als eerste tijdens de Blokdown de platen van het dak zal spelen.


Na de contest-winnaar neemt Gøssens het over. Hij is gekend van heel wat lokale evenementen en van de 2Fish bar. Tot slot sluit Lowie Trio de Blokdown af. Gekend in binnen- en buitenland voor zijn overtuigende discobeats, maar in Torhout vooral door zijn eigen festival genaamd Roest. Een presentator begeleidt de stream en zorgt voor extra animatie, gaande van korte interviews tot verschillende giveaways.

De stream is op vrijdag 30 april vanaf 19 uur te volgen via www.torhout.be/blokdown en via de Facebookpagina van Jeugddienst Torhout.