Je hebt zo van die dagen dat je jezelf wel eens wil verwennen. Sommigen denken daarbij misschien aan welness en andere massagetoestanden, ik denk daarbij eerder aan mijn maag…
Eens heerlijk tafelen en vooral… zelf niets hoeven te doen. Vriendelijk bediend worden. Verleid worden vanuit je bord…Genieten van de pure eenvoud van eten. Logisch dat mijn hersenchip er de lunch in Puur Genieten uitpikte.
Het statige herenhuis toont sowieso karakter. Binnenin wordt de strakke, sobere stijl perfect gecombineerd met de warme ontvangst door gastvrouw Kim en chef Tom. Als de condens op mijn glas wijn voel ik me langzaam in een andere wereld afglijden. Zalig. De koude wijn streelt mijn gehemelte. Ik sluit mijn ogen en word wakker in de wereld van…Wallander. Een groep Zweden, op bezoek in het AZ Sint-Rembert, komt proeven van de geneugten van het Vlaamse leven. Eu, joa, heune…Ik verwacht Kurt Wallander nog…
In afwachting raakt Kim mijn gevoelige snaar door Tsatsiki met zelfgebakken brood te serveren. Look! Je kan ervan uit je bek stinken maar het is hemels! Prikkelend zelfs. Bij mij smaakt dat altijd naar nog.
De Zweedse die in mijn gezichtsveld zit, vindt het duidelijk niet vreemd dat ik mijn eigen bord fotografeer. Ze doet prompt hetzelfde. Ik knik even als teken van herkenning. Ze lacht.
“Melkaardappeltjes met handgepelde garnalen en gepocheerd ei”, hoor ik Kim zeggen. Ik kijk naar mijn bord en kan met moeite een bewonderend wow onderdrukken. “Ziet er mooi uit”, zeg ik. “En goed”, voeg ik er snel bij. Fuchsia’s lachen me toe vanop de garnalen. Meer moet dat niet zijn…
Het hoofdgerecht is kabeljauw op vel gebakken met quinoa, bloemkool, gele courgette en knolselder. Heerlijk warm geserveerd levert dit alweer een hemels genot voor al mijn smaakpapillen op. De afsluitende koffie brengt me weer dichter bij de werkelijkheid. De plicht roept…
Vandaag hoor ik dat Henning Mankell, de auteur van de detectiveserie Kurt Wallander, overleden is. De man die de perfecte combinatie van mens en misdaad maakte. Puur genieten. Het blijft dus wachten op…Wallander. Neem van mij aan dat je dat nergens beter kan dan in Puur Genieten!
Meer info over het nieuwe menu Puur Genieten: www.puur-genieten.be