(Archieffoto markt Torhout)
Pieter: "De laatste jaren is de zaak inderdaad ontploft in zoverre dat ik nu met 2 voltijdse werknemers werk en met deeltijdse en flexijobs erbij acht medewerkers heb."
Waar staat Het Merelhof voor?
Pieter: "Voor vers vlees en huisbereide charcuterie. Ik verkoop hier thuis, aan de Spar in Lichtervelde, aan traiteurs en foodtrucks."
Dat laatste zal tegenwoordig wel wat minder zijn.
Pieter: "Klopt, de helft zelfs. Onze thuisverkoop is dan weer geƫxplodeerd. Corona heeft er duidelijk voor gezorgd dat de korte keten in de lift zit."
Wat kweken jullie zelf?
Pieter: "Ik heb een 60-tal melkkoeien en 20 vleeskoeien, 1300 mestvarkens en kleine biggetjes en een 200-tal kippen."
En met kerst en Nieuwjaar zal het wel volle bak zijn bij jou.
Pieter: "Inderdaad."
Is er een verschil qua bestellingen tussen kerstavond en oudejaarsavond?
Pieter: "Met kerstavond werden toch heel wat klaargemaakte schotels met kalkoen besteld naast gourmet en fondue en aperitiefhapjes. Op oudejaarsavond opteren mensen meer voor feestschotels als gourmet en fondue."