"Meer feestschotels op oudejaarsavond"

Patrick Demarest

28/12/2020
Bedrijf

Pieter Lavens (27), startte als 18-jarige Hoeveslagerij Het Merelhof in de Merelstraat in Lichtervelde maar het is vooral de laatste 4 Ć  5 jaar dat zijn zaak de wind in de zeilen kreeg. Hij is onder andere ook te vinden op de wekelijkse markt in Torhout.

(Archieffoto markt Torhout)


Pieter: "De laatste jaren is de zaak inderdaad ontploft in zoverre dat ik nu met 2 voltijdse werknemers werk en met deeltijdse en flexijobs erbij acht medewerkers heb."

Waar staat Het Merelhof voor?

Pieter: "Voor vers vlees en huisbereide charcuterie. Ik verkoop hier thuis, aan de Spar in Lichtervelde, aan traiteurs en foodtrucks."

Dat laatste zal tegenwoordig wel wat minder zijn.

Pieter: "Klopt, de helft zelfs. Onze thuisverkoop is dan weer geƫxplodeerd. Corona heeft er duidelijk voor gezorgd dat de korte keten in de lift zit."

Wat kweken jullie zelf?

Pieter: "Ik heb een 60-tal melkkoeien en 20 vleeskoeien, 1300 mestvarkens en kleine biggetjes en een 200-tal kippen."

En met kerst en Nieuwjaar zal het wel volle bak zijn bij jou.

Pieter: "Inderdaad."

Is er een verschil qua bestellingen tussen kerstavond en oudejaarsavond?

Pieter: "Met kerstavond werden toch heel wat klaargemaakte schotels met kalkoen besteld naast gourmet en fondue en aperitiefhapjes. Op oudejaarsavond opteren mensen meer voor feestschotels als gourmet en fondue."