Modeshow is opener van fashion, Food & Fun

Patrick Demarest

24/09/2015
Actua winkel

Na tien jaar achtte het organisatiecomité van de Dag van de Klant de tijd rijp om aan de geijkte formule van de modeshow en de rondgang naar de winkels eind september en in oktober het Open Winkelweekend, stevig te sleutelen. Alles wordt nu samengebundeld in het weekend van 25, 26 en 27 september. In tegenstelling tot de vorige jaren is de modeshow nu de opener van het feestweekend in plaats van top of the bill.

IMG_2882

Tanja Werbrouck, Tom Dekoninck (de nieuwe voorzitter van Unizo), Mia Vanpoucke, Filip Demeulemeester en Hilde Declerck gingen niet over een nacht ijs om de hervormingen door te voeren. “Wij zijn van oordeel dat na tien jaar een nieuwe formule moet worden ingevoerd. Bovendien willen we niet langer bang het weer afwachten. Daarom verhuist de modeshow ook naar de Mast. En er moet betaald worden. Wie echter koopt in de deelnemende zaken kan dat geld recupereren. Er zullen misschien minder kijkers zijn maar wel meer kopers. Iedereen krijgt ook een leuke goodybag met gadgets en een drankje en een hapje.”

Naast de modeshow op vrijdag gaat het luik FASHION ook op zaterdag 26 en zondag 27 september gewoon door. Gedurende het weekend openen om en bij de 50 modezaken in de binnenstad hun deuren. Je kan er terecht voor de nieuwste wintercollecties. Al deze zaken zijn minimaal open op zaterdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur en op zondag van 14 tot 17 uur. Een vintage foodtruck festival,  wijn en mojito degustaties en salsa en tango fleuren het weekend verder op. Het volledige programma en de deelnemers vindt u op deze website onder de afdeling kalender.