Bezoek op 27 mei Mostaard Wostyn in het kader van de Week van de Korte Keten

Patrick Demarest

12/05/2016
Actua Bedrijf winkel

Westtoer, POM West-Vlaanderen en Inagro presenteren de eerste editie van de Week van de Korte Keten. Tijdens deze actie kan het brede publiek kennis maken met West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. De initiatiefnemers stimuleren op deze wijze consumenten en horecazaken om producten aan te kopen bij lokale producenten. “De unieke samenwerking zorgt ook voor een extra toeristisch-recreatieve dimensie”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De Week van de Korte Keten vindt plaats van 27 mei tot 5 juni in het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek en langs de Kust. De kalender met activiteiten en evenementen zal een brede doelgroep aanspreken. Er zijn fietsroutes, proeverijen, kookworkshops en opendeur dagen. Tot 30 september presenteren 17 boerderijen originele hoevepicknicks. Telkens maken de bezoekers of de recreanten kennis met de 100 % West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.
Voedselkilometers
De circa 50 streekgebonden producenten in dit initiatief besteden allemaal grote aandacht aan de ‘korte keten’. Het traject van producent naar consument omvat een beperkt aantal voedselkilometers. Dit milieuvriendelijk element inspireert ook meer en meer restaurants om de West-Vlaamse streekproducten op eigentijdse wijze op de seizoensgebonden menukaart te plaatsen.

Bart Naeyaert, gedeputeerde en voorzitter Inagro: “Door de eerlijker prijs en de waardering van de klant kan de korte keten een meerwaarde zijn voor elke landbouwer of tuinder. Voor de klant kan een (h)eerlijk product zijn dat een gevoel van ‘dichtbij’ geeft”.

Mostaard Wostyn

IMG_3051

Werp een blik achter de schermen en ontdek hoe men in het atelier van Mostaard Wostyn nog steeds op ambachtelijke wijze die unieke, zuiver, smeuïge, pikante mosterd maakt. In het mosterdmuseum leert u hoe het er vroeger aan toe ging, welke nevenproducten er zijn en kunt u proeven van mosterd.
EXTRA : Kinderen krijgen een kleine hoeveelheid mosterdzaadjes mee naar huis, die kunnen ze in een leeg botervlootje zien groeien tot eetbare scheuten.

IMG_3174
Praktisch :
Datum:
Vrijdag 27 mei 2016  Aanvang om 18 uur en einde voorzien rond 20 uur. Adres: Oude Gentweg 63, 8820 Torhout. Gratis rondleiding en mosterdTASTING. Wenst u iets meer? Voor € 4,5/pp kunt genieten van een exclusieve mosterdervaring (mosterdbier of mosterdjenever, mosterdpraline en mosterdkoekje.
Inschrijven tot enkele dagen vooraf via info@mostaardwostyn.be of via het contactformulier op onze website http://www.mostaardwostyn.be/. Graag aantal volwassenen en kinderen vermelden.

IMG_3942