Museum Torhouts Aardewerk open voor iedereen op zondag 7 februari

Patrick Demarest

25/01/2016
cultuur/onderwijs

Velen lopen er wellicht dagelijks of wekelijks langs, ze kuieren in het mooie park, ze bewonderen deze historisch groene parel van onze stad… Maar kwamen ze ooit wel eens binnen in het Kasteel Ravenhof ? Wie er meer of alles wil over weten is er uiteraard welkom.

IMG_0924

Het stadsbestuur wenst op zondag 7 februari aanstaande iedereen kennis te laten maken met deze unieke locatie. Want dit kasteel is veel meer dan een statig gebouw met mooie interieurs. Het was tot enkele decennia geleden een thuis voor meerdere bekende families. Sinds de jaren negentig van vorige eeuw herbergt dit kasteel Torhouts parel aan de kroon : het Museum Torhouts Aardewerk en de Stedelijke Gildekamer St-Sebastiaen.

IMG_0925
Museumverantwoordelijke Marc Logghe en de voorzitter van de Vrienden Museum Torhouts Aardewerk Noël Neyens willen de bezoeker op zondag 7 februari laten kennismaken met dit alles. Ze vertellen je met graagte over de geschiedenis van deze site, de bekende en minder bekende families die er sinds de middeleeuwen woonden… Ze hebben het over de werking van het museum. Want een museum is zo veel meer dan alleen het etaleren van pronkstukken; het gaat over verzamelen, conserveren, restaureren, bestuderen… Torhouts erfgoed laten beleven door ieder. Je krijgt er eveneens uitleg wat het gildeleven in het verleden, maar ook nog vandaag, voor onze stad betekent. En, in primeur vertellen ze jullie wat er zo allemaal op de museumagenda staat. In het museum zal dit jaar immers heel wat te beleven vallen. Wist je trouwens dat een bezoek voor Torhoutenaars er altijd gratis is ?

IMG_1049

Interesse in jullie dichtste buur ? Kom dan samen met je gezin, familie en vrienden naar het Kasteel Ravenhof om het te ontdekken. De deuren staan op zondag 7 februari aanstaande voor jullie open om 14.30 uur. En, de toegang en rondleiding is voor de bezoeker uitzondelrijk gratis.
Het Kasteel Ravenhof, Ravenhofstraat 5 in Torhout verwacht jullie. Tot dan.

Meer info bij:  Marc Logghe
verantwoordelijke Museum Torhouts Aardewerk
tel. 050 22 07 70
marc.logghe@torhout .be
www.museum-torhouts-aardewerk.be