Na een wedstrijd naar eerste provinciale

Patrick Demarest

24/04/2021
sport

Basketbalploeg Lions Torhout bestaat een jaar en de damesploeg die debuteerde in tweede provinciale in het seizoen 2020-2021 mag na een wedstrijd meteen naar eerste provinciale.

Voorzitter Ricardo Naeyaert: "We startten met Basket Lions Torhout met drie afdelingen: de basketschool, een ploeg U10 en een damesploeg. Volgend seizoen komt daar normaal nog een ploeg U8 bij. Voorlopig spelen we in Veldegem maar de sportdienst van Torhout kijkt samen met ons uit naar een locatie in Torhout."
"En ja, we mogen na een wedstrijd van onze damesploeg in tweede provinciale, promoveren naar eerste. Er waren twee ploegen te kort in eerste voor de nieuwe competitie, iedereen kreeg een uitnodiging om te promoveren, Wevelgem en wij antwoordden positief en mogen beiden overgaan naar eerste dus."

"Dat er maar een wedstrijd gespeeld werd, heeft natuurlijk alles te maken met corona en de competitie die eerst stilgelegd en vervolgens geannuleerd werd."

Boven v.l.n.r.: Lenie Duthoo (coach), 77 Merel Philippaerts, 10 Djensy Tournoy, 8 Evelyn Vandepoel, 6 Stephanie Mertens, 33 Katrien Teelen, Christa De Vriese (sponsor Assurwest Verzekeringen)

Beneden v.l.n.r.: 11 Barbara Tyberghien, 99 Liesbeth El Bazi, Kjenta Desimpelaere, 21 Lincy De Groote, 5 Gaƫlle Van Wesemael, 9 Lisa Vens, 4 Linde Philippaerts

Ontbreekt: Shanna Lingier

Voor seizoen 2021-2022 in 1ste provinciale

Ricardo: "Daar onze ploeg bestaat uit allemaal spelers die van hogere reeksen kwamen en met Eline Vanfleteren erbij, acht ik ons zeker genoeg gewapend om de strijd in eerste provinciale aan te gaan."

  • Stephanie Mertens stopt
  • Eline Vanfleteren die in Torhout woont (komt over van Avanti Brugge, 1ste landelijke)

De rest van de ploeg blijft ook volgend seizoen.